Το… διαρκές απωθημένο του “συστήματος” να δει τον Στουρνάρα πρωθυπουργό

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 02, 2017, 4:20 pm
0 secs
15128863_10154765681127929_4536800676217758298_o

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Κάποιοι, με καλύτερη μνήμη από την υπογράφουσα, θα έλεγαν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έλειψε ποτέ από κοντά μας. Ως απάντηση στη, μάλλον εύλογη διαπίστωση ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει επανακάμψει το τελευταίο διάστημα με ορμή στα δημόσια πράγματα.

Είτε θετικά, είτε αρνητικά, ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου και μετέπειτα διαχρονικός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, απασχολεί την επικαιρότητα στα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων. Μάλλον… όχι τυχαία.

Στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα, τα “ορφανά” και οι νοσταλγοί της περιόδου Σημίτη, βλέπουν τη φυσική συνέχεια του συστήματος του πάλαι ποτέ “καταλληλότερου”, και διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και δεν τυχαία η απαξιωτική διαρροή, της θρυλικής πλέον ατάκας του Θεόδωρου Πάγκαλου προς τον Γιάννη Στουρνάρα, που τον καλούσε να αποφασίσει αν “θα σταματήσει να είναι υπάλληλος, και θα γίνει πρωθυπουργός”.

Στα… σοκάκια της Αθήνας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα έβλεπαν τον Γιάννη Στουρνάρα ως την “τρίτη λύση”, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και είναι προφανές ότι η αυτόνομη παρουσία Στουρνάρα και η πολιτική “διαθεσιμότητά” του, δεν θα έβλαπτε τον Αλέξη Τσίπρα, Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα “ψαλίδιζε”.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος