Το… δέος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μπροστά στη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου

Υστερόγραφα Team
Posted on January 25, 2017, 1:52 pm

«Θα είναι ο Mark Zuckerberg ο επόμενος μας Πρόεδρος;» έγραψε το Vanity Fair λίγες μέρες νωρίτερα.

H απάντηση του ίδιου του Ζuckerberg, ήρθε μέσω της χθεσινής αρνητικής δήλωσής του στο δίκτυο BuzzFeed News.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει βλέψεις για μία προεδρική θητεία, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook τόνισε ότι “Είμαι συγκεντρωμένος στην οικοδόμηση της κοινότητάς μας στο Facebook και εργάζομαι για την Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg, την εταιρία περιορισμένης ευθύνης που ίδρυσε με τη σύζυγό του Priscilla Chan το 2015.

Ωστόσο, σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το εάν έχει εγκαταλείψει οριστικά αυτήν τη σκέψη, η απάντησή του δεν ήταν και τόσο αυθόρμητη…

Τους τελευταίους μήνες το συγκεκριμένο θέμα εμφανίζεται όλο και συχνότερα στα μέσα ενημέρωσης, με τον Τύπο να τον σφυροκοπεί διαρκώς μέσω καταιγισμού αντίστοιχων δημοσιευμάτων. Δεδομένων μάλιστα μίας σειράς πράξεων του Zuckerberg, που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως στρατηγικές κινήσεις για την έναρξη της οικοδόμησης μίας πολιτικής καριέρας. Μία από αυτές είναι και η πρόθεσή του να επισκεφθεί μέσα στο 2017 τις 30 Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν έχει καταφέρει ακόμα.

Πηγές κοντά στον Zuckerberg αναφέρουν την ίδια στιγμή, ότι δεν υπάρχει καμία υπόσταση πίσω από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. “Για τον Μαρκ ένα είναι το στοίχημα: Να γίνει το Facebook μία παγκόσμια κοινότητα, η οποία ήδη αποτελεί  σημαντικό τμήμα της καθημερινότητας δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο και διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των θεμάτων που έχουν σημασία.”

Όπως και να ’χει, ο 32χρονος ιδρυτής του Facebook, έχει όλες τις πιθανότητες με το μέρος του ώστε να αποκτήσει την απήχηση που επιθυμεί σε ενδεχόμενη μελλοντική απόφασή του. Η ευγενική προσωπικότητα, του χαμηλών τόνων και δισεκατομμυριούχου οικογενειάρχη, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του, αποτελούν τις καλύτερες βάσεις για να αποφασίσει στο μέλλον, εάν δεν το έχει ήδη πράξει, μία διεκδίκηση του προεδρικού θώκου.

Προς το παρόν, αρκείται στον “καρπό” του οράματός του, το παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο, που λίγοι από εμάς θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας μακριά του…

Είναι και αυτό άλλωστε ένας είδος πολιτικής… Είναι η τέταρτη εξουσία, και ίσως η ισχυρότερη έναντι όλων των υπολοίπων!

Και σύμφωνα με την κινεζική παροιμία, «μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις». Και οι «θαμώνες» του Facebook έχουν ανάγκη από αυτήν την εικόνα, πολύ περισσότερο από μία «στυγνή» προεδρική εξαγγελία.

 

Η συνάντηση του Zuckerberg με Αξιωματούχους του Αστυνομικού Τμήματος του Ντάλας, κατά την επίσκεψή του στο Τέξας, τον Ιανουάριο του 2017. (Πηγή: Facebook)

 

Στη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στις 31 Δεκεμβρίου 2016. (Πηγή: Facebook)

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι