Το γράμμα του πάστορα που… γαλήνευσε τη Χίλαρι μετά την ήττα

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on August 12, 2017, 9:54 am

Τις στιγμές που ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζον Ποντέστα εισέπρατταν την οργή της Χίλαρι Κλίντον για την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, η… καλή κόρη Τσέλσι Κλίντον προσευχόταν για να γαληνεύσει η καρδιά της μητέρας της.

Προφανώς, οι προσευχές της εισακούστηκαν, καθώς όπως αποκαλύπτουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, το πρωί της 9ης Νοεμβρίου, την επομένη δηλαδή της εκκωφαντικής ήττας της Χίλαρι στις προεδρικές εκλογές, ο πάστορας Μπιλ Σιλάντι της έστειλε ένα γράμμα, που κατάφερε να την ηρεμήσει.

Στο γράμμα του, ο πάστορας αναφερόταν στη διαδρομή των Παθών, από τη Σταύρωση της Μεγάλης Παρασκευής στην Κυριακή της Ανάστασης. Φρόντισε μάλιστα το γράμμα του να φτάσει στην άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ το πρωί της Παρασκευής μετά τις εκλογές, ώστε η σημειολογία να είναι προφανής.

Ο πάστορας θύμιζε στη Χίλαρι τη διαδρομή του Ιησού Χριστού, και την προέτρεπε να κοιτάξει πέρα από το δράμα της στιγμής. Να γαληνεύσει την καρδιά της, και να αγκαλιάσει με θέρμη ένα μέλλον που θα βρισκόταν πιο κοντά στο κοινό καλό. Αφήνοντας πίσω την απογοήτευση για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία, να ηγηθεί της Αμερικής.

Από τη… στωικότητα που διέκρινε τις δημόσιες εμφανίσεις της Χίλαρι Κλίντον το αμέσως επόμενο διάστημα, μπορεί κανείς άφοβα να συμπεράνει ότι το γράμμα του πάστορα… έκανε δουλειά.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος