Το γκρέμισμα του “διαβολικού αγάλματος” και τα… πολλά Μνημόνια που χρειάζεται ακόμη αυτή η χώρα

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on January 18, 2018, 10:57 am
1 sec

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ο Διονύσης Χατζηδάκης έχει καταφέρει να διαγράψει μια σημαντική διαδρομή στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, περίπου ως… ισόβιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου. Και μάλιστα, με εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά τα τελευταία 20 χρόνια, που δείχνουν ότι οι πολίτες της περιοχής του αναγνωρίζουν ότι έχει κάνει απτό και μετρήσιμο έργο.

Εσχάτως, ήρθε στην επικαιρότητα… αλλιώς, λόγω του “διαβολικού αγάλματος” το οποίο στήθηκε στην είσοδο της πόλης του Παλαιού Φαλήρου. Αφορισμοί, εξορκισμοί, τσιρίδες υστερίας, ήταν το αναμενόμενο περιτύλιγμα, στα όρια της συνήθους υπερβολής και γραφικότητας, που μας χαρακτηρίζει ως λαό.

Από το πρωί, στα social media στήθηκε… πανηγύρι, με την εικόνα του “διαβολικού αγάλματος” στο έδαφος, γκρεμισμένο. Άλλοι το απέδωσαν σε… θεία δίκη, άλλοι στον ισχυρό άνεμο. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, το άγαλμα το γκρέμισαν κουκουλοφόροι. Και ο ίδιος δεν έκρυβε την οργή του.

Το όλο θέμα, από την αρχή ως το τέλος του, δείχνει… πόσα Μνημόνια χρειάζεται αυτή η χώρα για να συνέλθει. Αν συνέλθει ποτέ. Δύσκολο. Χωρίς φυσικά να εξαιρείται από το σκηνικό της φαρσοκωμωδίας, ο ίδιος ο Διονύσης Χατζηδάκης. Είναι αρκετά έμπειρος για να καταλαβαίνει ότι οι… 7 στους 10 που θα έβλεπαν το άγαλμα, θα το αντιμετώπιζαν από περίεργα έως αρνητικά. Επέλεξε ωστόσο να… πατήσει γκάζι με κατεύθυνση τον τοίχο.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος