Το βιβλίο του Παπαθανασίου ως αντίλογος στην “ηθική χυδαιότητα” των… ορφανών (του Σημίτη)

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on December 20, 2017, 9:21 pm
2 secs

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπαθανασίου “8 Μήνες”, έδωσαν το παρών… πολλοί και διάφοροι. Ο πρώην υπουργός Οκονομικών της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή άλλωστε, επιχειρηματολογεί στο βιβλίο του για τα “σημεία και τέρατα” όσων ακολούθησαν την πτώση του τελευταίου πρωθυπουργού της Ελλάδας εκτός Μνημονίων, από την παρέα του… “λεφτά υπάρχουν”. Ένα βιβλίο-αντίλογος στην “ηθική χυδαιότητά” τους.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία, και διατυπώνει συγκεκριμένα ερωτήματα, που αναπόφευκτα… χαλούν το κέφι των “ορφανών” (του Σημίτη) και λοιπών χαριτωμένων εκπροσώπων μιας ψευδο-ελίτ, που έβλεπε πάντοτε στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή τον απόλυτο εχθρό. Εκείνον που τους ανάγκασε να σταματήσουν το… πλιάτσικο της χώρας, το 2004.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους μοιραίους, κατάφεραν να τρυπώσουν σε περιβάλλον εξουσίας, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας, μετά την πτώση Καραμανλή το 2009. Χωρίς να εξαιρούν την ίδια την Κεντροδεξιά από την επιδίωξη να… τρυπώσουν, τόσο επί θητείας Αντώνη Σαμαρά, όσο και σήμερα, επί Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η παρουσία του βιβλίου έγινε φυσικά ενώπιον του Κώστα Καραμανλή. Και, αν έβλεπε κανείς ορισμένους που έσπευσαν να είναι παρόντες, αν και η παρουσία και τα λεγόμενά τους ταυτίζονται με τη ρητορική και τη συμπεριφορά των χειρότερων υβριστών του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτονόητο το συμπέρασμα του φόβου. Που εξακολουθεί να τους προκαλεί ο τελευταίος ηγέτης τον οποίο εμπιστεύτηκε μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, και όχι μια μειοψηφία… τσέπης.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος