Το ασφαλέστερο Leon στον κόσμο!

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on November 17, 2017, 9:51 am
15 secs

Η SEAT παρουσιάζει τέσσερις σημαντικές εξελίξεις για τη κινητικότητα στις «έξυπνες» πόλεις του μέλλοντος, κατά την 7η Έκθεση Smart City Expo World Congress. Οι εξελίξεις που παρουσιάζονται στοχεύουν στη παροχή λύσεων για κάθε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του Σχεδίου Αστικής Κινητικότητας του Συμβουλίου της Βαρκελώνης και επιδιώκουν ασφαλή, αποτελεσματική και βιώσιμη κινητικότητα.

Με έμφαση στην ασφαλή κινητικότητα, η SEAT παρουσιάζει το Leon Cristobal στην τριήμερη εκδήλωση, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας. Αυτός ο πραγματικός «φύλακας άγγελος», συγκεντρώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας με στόχο τη μείωση των κύριων αιτιών ατυχημάτων που οφείλονται στο ανθρώπινο λάθος, όπως περισπασμοί του οδηγού κατά την οδήγηση, υπνηλία, ταχύτητα ή κατανάλωση αλκοόλ.

Το Leon Cristobal είναι εξοπλισμένο με τις παρακάτω λειτουργίες:

Drive-lock: το σύστημα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μετρητή αλκοόλ και κλειδώνει το αυτοκίνητο αν ανιχνευθεί θετική μέτρηση.

Drive-coach: το σύστημα εκπέμπει φωνητικές προειδοποιήσεις ασφαλείας και ελαχιστοποιεί την απόσπαση του οδηγού.

Guardian angel mode: σε αυτό το προφίλ οδήγησης ενεργοποιούνται και τα 15 από τα ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία είναι εξοπλισμένο το όχημα.

Display-mirror: καθρέπτης οπισθοπορείας με χρήση οπίσθιας κάμερας για καλύτερη όραση και εξάλειψη τυφλών σημείων.

Black-box: το σύστημα καταγράφει δεδομένα και εικόνες κατά την οδήγηση που αποστέλλονται σε επιλεγμένο Smartphone σε περίπτωση ατυχήματος.

Mentor: εφαρμογή που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν την ταχύτητα του οχήματος και να εντοπίζουν τη θέση του όταν οδηγούν τα παιδιά.

Το SEAT Leon Cristobal, που πήρε το όνομα του από τον προστάτη των οδηγών, θα μπορούσε να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα κατά 40%, εάν περισσότερα από τα μισά οχήματα σε κυκλοφορία ήταν εξοπλισμένα με τις λειτουργίες του Cristobal.

Επιπλέον, και με στόχο τη παροχή λύσεων για αποτελεσματική κινητικότητα στη πόλη, το SEAT Metropolis: Lab Barcelona θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της πρώτης εφαρμογής πάνω στην οποία εργάζεται από την αρχή της δημιουργίας του τον περασμένο Απρίλιο με την ονομασία “About it”, που στοχεύει να γίνει ο νέος βοηθός κινητικότητας στη πόλη της Βαρκελώνης. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, η εφαρμογή εμφανίζει τα σημεία επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, των σταθμών ανταλλαγής ποδηλάτων ή των «μαύρων σημείων» με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ατυχημάτων στη πόλη.

 

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος