Το απόλυτο “όχι” του Μαξίμου σε πρόωρες εκλογές

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on December 19, 2016, 11:29 am
0 secs

Η εκκρεμότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής κοινωνίας, προκαλεί την αναμενόμενη νευρικότητα, αν όχι… αποσταθεροποίηση στο πολιτικό σκηνικό.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ωστόσο, αλλά και από… εκτός Μαξίμου κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους ότι, στον ορίζοντα της κυβέρνησης δεν υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η κατηγορηματική διάψευση του Μαξίμου είναι λογική και αναμενόμενη, από τη στιγμή που το κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί στον απόηχο εξαιρετικά δυσμενών δημοσκοπήσεων, παραπέμπει σε… πολιτική αυτοκτονία, στην περίπτωση κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα επέλεγε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Απ’ την άλλη, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος του “ατυχήματος”. Μόνο που σε μια χώρα με εθνική αυτοδιάθεση… σε αναστολή, λόγω των Μνημονίων, ακόμη και τα “ατυχήματα” είναι… ελεγχόμενα.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν εστιάζεται στο κατά πόσο θα ήθελαν οι δανειστές εκλογές στην Ελλάδα. Με ανοιχτή τη δεύτερη αξιολόγηση; Περίπου αδύνατο.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής