Το… απόλυτο τρολάρισμα του Σόιμπλε στον Σουλτς, με αφορμή την Ελλάδα

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on April 13, 2017, 9:16 am
2 secs

Πρέπει κανείς να του αναγνωρίσει προχωρημένη αίσθηση του χιούμορ. Το είχε αποδείξει άλλωστε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τότε που πρότεινε στον Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Ομπάμα, Τίμοθι Γκάιντνερ, την… ανταλλαγή της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο, ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, από τη στιγμή που η Ουάσινγκτον ζητούσε τη διευκόλυνση της Αθήνας, χωρίς η ίδια να… βάζει χρήματα.

Αυτή τη φορά, ο άνθρωπος που, όσο και να τον… μισούμε, κατάφερε να κρατήσει όρθια την Ενωμένη Ευρώπη στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης που ξεκίνησε το 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers, τα έβαλε με τον Μάρτιν Σουλτς. Και… τρόλαρε αγρίως τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και υποψήφιο του SPD για την Καγκελαρία, στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Αφορμή στάθηκε η παραδοχή του Μάρτιν Σουλτς ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, μια μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή στη ρητορική του Γερμανού Σοσιαλδημοκράτη, που προκάλεσε το χαμόγελο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Καλώς ήλθες στο κλαμπ. Στο τέλος θα ψηφίσει CDU”, ήταν η σχετική αποστροφή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον Μάρτιν Σουλτς. Ο οποίος εξελίσσεται σε αυτό που όλοι προέβλεπαν από την αρχή: Παιχνιδάκι για την καλοκουρδισμένη μηχανή πολιτικής ηγεμονίας του διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος