Τι σχέδιο μπορεί να έχει για τα Εξάρχεια ο Καμίνης της “ακίνητης ρόδας” και των… παγωμένων αστέγων;

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on January 13, 2017, 10:05 am

 

Οι… άγιες μέρες πέρασαν, επαφίεται λοιπόν στις αντοχές του καθενός η αυτοσυγκράτηση για τον Γιώργο Καμίνη. Η λογοκρισία στους χαρακτηρισμούς για τον άνθρωπο που διεκδικεί πλέον, σχεδόν άνευ ανταγωνισμού, τον τίτλο του χειρότερου Δημάρχου που πέρασε από την Αθήνα, τουλάχιστον στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Ο διαχρονικά εκλεκτός του συστήματος, των “ορφανών” του Σημίτη και λοιπών μίζερων και τραγικών δυνάμεων, διεκδικεί ως γνωστόν μια 3η θητεία στη Δημαρχία της Αθήνας. Για να φτάσει συνολικά τα 14 χρόνια θητείας, μήπως και παρουσιάσει στοιχειώδες έργο. Κόντρα, και σε απόλυτο σκανδαλισμό της κοινής λογικής αλλά και της νοημοσύνης των πολιτών της Αθήνας, που βιώνουν καθημερινά τον απόλυτο ξεπεσμό της ιστορικής πρωτεύουσας του δυτικού πολιτισμού στα χέρια του Γιώργου Καμίνη.

Ο Δήμαρχος, η ανεπάρκεια του οποίου αποκαλύφτηκε με το ιστορικό φιάσκο της… “ακίνητης ρόδας”, και όσων ακούστηκαν για το… ήθος της διαχείρισης του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμαρχος επί ημερών του οποίου οι άστεγοι πάγωσαν λόγω του χιονιά, επειδή οι αρμόδιοι έκλειναν τους στεγαζόμενους χώρους, υποστήριξε ότι έχει.. σχέδιο για τα Εξάρχεια.

Και μόνο βέβαια  συγκατοίκηση των λέξεων “Καμίνης” και “σχέδιο” στην ίδια πρόταση, προκαλεί τρόμο. Οργή. Θυμηδία. Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να μεταφέρει και να εγκαταστήσει την ακίνητη ρόδα στα Εξάρχεια. Αυτό μάλιστα… Θα είχε ενδιαφέρον.

Ο άνθρωπος που, για να μην ξεχνιόμαστε, κατάφερε να… καθυστερήσει με την ομιλία του ακόμη και την έλευση της νέας χρονιάς, κάποτε.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος