Τι να πει και ο Κίσινγκερ, μπροστά στους Έλληνες… διεθνολόγους των social media

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on December 08, 2017, 2:04 pm
2 secs

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Εθνική ημέρα… διεθνολόγων η χθεσινή για τη χώρα. Με αφορμή την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, τα social media γέμισαν από αναλύσεις και σχόλια… πτυχιακού επιπέδου, που κάτω υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσαν έκπληξη,, και μαζί προσδοκίες για το μέλλον: Μια χώρα με τόσο βαθιά γνώση των διεθνών εξελίξεων, και των… συνθηκών, προφανώς και μπορεί να διεκδικεί με ρεαλιστικούς όρους, ένα πολύ καλύτερο μέλλον σε σχέση με το δύσκολο παρόν, το οποίο βιώνει.

Μόνο που… για εμάς μιλάμε, Και στα δικά μας social media, ανάλογα με τη συγκυρία της στιγμής, μπορεί κανείς να συναντήσει πάσης φύσεως… ειδικούς. Από σεισμολόγους, μέχρι διεθνολόγους. Φυσικά με αδιαπραγμάτευτη την πεποίθηση ότι εμείς έχουμε δίκιο. Ότι εμείς γνωρίζουμε καλύτερα. Ότι εμείς… καταλαβαίνουμε καλύτερα τι συμβαίνει.

 

Σε σημείο που θα κάναμε να… κοκκινίσει από συστολή, και εκείνον ακόμη τον Χένρι Κίσινγκερ, τη διαχρονική “αλεπού” της διεθνούς διπλωματίας.

Η αυτοπεποίθηση αυτή, προχωρημένη και παθιασμένη, δεν εκκινεί φυσικά από κάποια βαθιά γνώση του εκάστοτε αντικειμένου και ζητήματος, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν οι διεθνείς ισορροπίες και το… τι γράφουν οι συνθήκες.

Εκκινεί από την αθεράπευτη επιπολαιότητα με την οποία προσεγγίζουμε τα πάντα.

Μια χώρα σε βαθιά, και μη αναστρέψιμη κρίση.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος