Τι θα αλλάξει στην εικόνα της ΝΔ η Μαρία Σπυράκη

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 07, 2017, 9:30 am
1 sec

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Μαρία Σπυράκη να… ανακαλείται από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, και να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην επικοινωνία της Νέας Δημοκρατίας. Είτε ως εκπρόσωπος Τύπου, εφόσον ο Βασίλης Κικίλιας αξιοποιηθεί ως αντιπρόεδρος ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, είτε με κεντρικό ρόλο στη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής του Μοσχάτου, από κοινού με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

 

Είναι προφανές ότι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμπιστευτεί τη Μαρία Σπυράκη, δεν είναι τυχαία. Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ αναγνωρίζει ότι, με τη μακρά επαγγελματική διαδρομή της στον χώρο της δημοσιογραφίας, με την ευχέρεια λόγου που τη διακρίνει, και με τον αέρα της πρόσφατης ευρωπαϊκής εμπειρίας, η Μαρία Σπυράκη μπορεί να προσφέρει το “κάτι παραπάνω” στην εικόνα της γαλάζιας παράταξης.

Η ίδια έχει δυο επιπρόσθετα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θυμίζουν πολύ έντονα την περίπτωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Υπήρξε για πολλά χρόνια μάχιμη και αναγνωρίσιμη δημοσιιογράφος, και οι πολιτικές ρίζες της δεν χάνονται κάπου στη “βαθιά Δεξιά”. Επομένως, έχει μεγαλύτερη ευκολία να απευθυνθεί και να επηρεάσει και άλλα κοινωνικά κοινά.

 

Αυτή θα είναι η “ρετουσαρισμένη” εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, με τη Μαρία Σπυράκη στην πρώτη γραμμή. Η ίδια άλλωστε βρέθηκε “από την αρχή” στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς προσυπέγραψε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, ενώ στην πολιτική, και τη Νέα Δημοκρατία την ενέταξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής