Τι ζητάει (πάλι) από τη ζωή μας ο… Παπαδήμος;

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on October 15, 2016, 7:17 pm

screen-shot-2016-10-15-at-7-15-01-pm

Από τι να πρωτοφυλαχθεί κανείς… Σημίτης, Στουρνάρας, Παπαδήμος. Μια παρέα, θα πείτε. Κοινή αφετηρία, κοινή διαδρομή, κοινά σκάνδαλα… συγγνώμη… ευθύνες.

Στο περιθώριο της μόνιμης, παρασκηνιακής παρέμβασης του πρωθυπουργού που αρνήθηκε να δεχθεί το ανάθεμα των Ελλήνων στην κάλπη, και παρέδωσε το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον… Γιώργο, προκειμένου να συντριβεί, και φυσικά στον απόηχο της τραγικής εμφάνισης Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, εκεί όπου έγινε συνομιλητής του Κασιδιάρη, ήρθε και ο Λουκάς Παπαδήμος να μας θυμίσει ότι, το θράσος δεν έχει όρια σε αυτή τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός τον οποίο τα μεγάλα συμφέροντα επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως τεχνοκράτη, και προκάλεσε στον τόπο με την ολιγόμηνη παραμονή του στο Μέγαρο Μαξίμου… λίγο λιγότερο κακό από τον τελευταίο των Παπανδρέου, μίλησε στη Βοστώνη, και, ως συνήθως… μας έκανε μαθήματα.

Φυσικά ποτέ ο Λουκάς Παπαδήμος δεν αναγνώρισε τις μεγάλες και μοιραίες ευθύνες του, από την εποχή του PSI και μετά. Ίσως γι’ αυτό επλέγει την… ασφάλεια της άλλης όχθης του Ατλαντικού, και συχνάζει σπάνια… αυτοπροσώπως στην Ελλάδα.

Η ουσία ωστόσο δεν αλλάζει. Εκείνοι που διαχειρίστηκαν με τρόπο εγκληματικό, το δικαίωμα υπογραφής για το μέλλον αυτού του τόπου, δηλαδή όλων μας, συνεχίζουν να παριστάνουν τους… ειδικούς. Τους σωτήρες. Χωρίς ντροπή.

Με το ερώτημα, ή μάλλον το ξέσπασμα αγανάκτησης να είναι εύλογο: Τι ζητάει (πάλι) από τη ζωή μας ο Λουκάς Παπαδήμος;

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος