Τι… γυρεύει ο Τσίπρας δίπλα στον Ιερώνυμο;

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 26, 2017, 9:00 am
1 sec

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

“Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.Μάξιμο & τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο”, έγραφε το σχετικό… teaser του Αλέξη Τσίπρα, στον επίσημο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter.

Η εικόνα αποτυπώθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας και των δραστηριοτήτων του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο, για το Περιφερειακό Συνέδριο. Και είναι αρκούντως “ομιλούσα”.

Τι γυρεύει ο Τσίπρας δίπλα στον Ιερώνυμο, θα αναρωτιούνταν οι περισσότεροι, ενθυμούμενοι την πρόσφατη, νέα κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία, για το ακανθώδες ζήτημα της ταυτότητας φύλου. Αλλά και τις παλαιότερες αντίστοιχες αντιδικίες, σε συνδυασμό με την ιδεολογική απόσταση του σημερινού Πρωθυπουργού και της Αριστεράς στο σύνολό της, από ζητήματα πίστης.

Στην πραγματικότητα, η εικόνα εξηγεί με πειστικότητα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας… το παλεύει ακόμη, να διορθώσει τις εις βάρος του πολιτικές ισορροπίες, τη στιγμή που, υπό άλλες συνθήκες, η διετής πρωθυπουργία του θα έπρεπε να τον είχε οδηγήσει στο περιθώριο, εισπράττοντας τη μη αναστρέψιμη κοινωνική οργή.

Και όμως… Ο Τσίπρας συνεχίζει να αιφνιδιάζει με τακτικές κινήσεις, την ώρα που η πλειοψηφία των αντιπάλων του παραμένει εγκλωβισμένη στη μυωπική προσέγγιση της κωλοτούμπας. Η συνέχεια αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής