Την… επανεκλογή του Τραμπ το 2020 προβλέπει η Goldman Sachs

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on April 14, 2019, 7:54 pm
3 secs

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Αν η σχετική πρόβλεψη προερχόταν από κάποιον άλλο φορέα ή οργανισμό, θα περνούσε πιθανότατα απαρατήρητη. Αν δεν προκαλούσε… γέλια και ειρωνικά χαμογέλα. Επειδή όμως η Goldman Sachs είναι εκείνη που προβλέπει ως πιθανότερη εκδοχή για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020 την επανεκλογή του 2020, είναι λογικό να… κοντοστέκεσαι.

Ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός… μύθος, που φέρεται τα τελευταία 20 χρόνια να έχει καθοριστική παρέμβαση σε πληθυντικές γωνιές του πλανήτη, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ζυγίζει τα δεδομένα και… φλερτάρει με την εκτίμηση ότι, οι Δημοκρατικοί δεν θα καταφέρουν να εκτοπίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, στην αναμέτρηση του 2020.

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs εδράζονται σε δυο βασικά δεδομένα: Τις… αντοχές του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου έναντι της πλατιάς κοινωνικής βάσης που τον εξέλεξε το 2016. Και, κυρίως, την πολυδιάσπαση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, με τις υποψηφιότητες να πλησιάζουν τις 20, και ουσιαστικά η μια να ακυρώνει, αν όχι να υπονομεύει την άλλη.

Ακόμη φυσικά… έχουμε χρόνο για να αποτρέψουμε το μοιραίο. Φτάνει να… σοβαρευτεί το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος