Τεχνολογία Brain-to-Vehicle από τη Nissan (vid)

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on January 08, 2018, 2:33 pm
18 secs

 

Από την τεχνολογία που διαβάζει τα εγκεφαλικά κύματα του οδηγού μέχρι το αμιγώς  ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, η Nissan θα δώσει στους επισκέπτες της CES 2018, τη δυνατότητα να μοιραστούν μαζί της το όραμα για το μέλλον της κινητικότητας . Ένα μέλλον με περισσότερη αυτονομία, περισσότερη ηλεκτροκίνηση και περισσότερη συνδεσιμότητα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών της CES,  αναμένεται να  βρεθεί η  πρωτοποριακή τεχνολογία Brain-to-Vehicle (B2V) της Nissan. Το B2V ερμηνεύει σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού για να βελτιώσει την οδήγηση και να βοηθήσει τα αυτόνομα και μηχανοκίνητα συστήματα του οχήματος για να “μάθουν” από την συμπεριφορά του οδηγού. Η τεχνολογία υπόσχεται μικρότερους χρόνους αντίδρασης, με συστήματα που προσαρμόζονται για να μεγιστοποιήσουν την οδηγική απόλαυση.

Επίσης, η Nissan θα παρουσιάσει το πρωτότυπο όχημα IMx, καθώς  και το ολοκαίνουργιο  LEAF. Με το IMx η Nissan προωθεί μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού. Διαθέτει μια πλήρη σουίτα από αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα  και ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μεγαλύτερη ροπή από το Nissan GT-R !

Παράλληλα, η  νέα γενιά του Nissan LEAF, του ηλεκτρικού οχήματος με τις περισσότερες  πωλήσεις παγκοσμίως, συνδυάζει τον ενθουσιασμό της ηλεκτρικής οδήγησης  με προηγμένες τεχνολογίες, όπως το ProPILOT (ProPILOT Assist στις Η.Π.Α.), το e-Pedal και με  βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος