ΤΕΕ: Αν προκύψουν ευθύνες για την Attica Bank θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη

Υστερόγραφα Team
Posted on September 21, 2016, 9:41 am
3 secs
stasinos

Την προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) στη δικαιοσύνη, εφόσον προκύψουν νομικές ευθύνες για τα μέλη του δ.σ. της Attica Bank, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός, σε παρέμβασή του στο «ΣΚΑΪ».

“Για μένα η Τράπεζα Αττικής είναι ένα μαύρο κουτί, και η νέα διοίκηση του ΤΕΕ θα αναζητήσει ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στασινός διευκρίνισε ότι ο ίδιος είχε καταψηφίσει την απόφαση του ΤΕΕ επί διοίκησης Σπίρτζη το 2014 να συμμετάσχει το Επιμελητήριο με 300 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μ/κ της Attica Bank. Ο κ. Στασινός είπε ότι το ΤΣΜΕΔΕ έχει κατατεθειμένα σήμερα 70 με 80 εκατ. στην Τράπεζα Αττικής, υποστηρίζοντας ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις των μηχανικών.

Αναφερόμενος στον κ. Σπίρτζη, ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει πρόεδρος του ΤΕΕ, επισήμανε ότι «εάν γνώριζε πράγματα για την Attica Bank και δεν ζήτησε την παρέμβαση της ΤτΕ, ενδεχομένως να έχει ευθύνες». «Αν, όμως, ζήτησε την παρέμβαση της ΤτΕ, αλλά αυτή δεν το έπραξε, τότε δεν έχει ευθύνες» έσπευσε να προσθέσει.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι