Τα “σκάνδαλα του Γιάννου” και η σχέση του γιου του με τη σημερινή ΝΔ

Υστερόγραφα Team
Posted on March 10, 2017, 2:18 pm

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα “σκάνδαλα του Γιάννου”, δηλαδή για τα εξοπλιστικά προγράμμα επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου στις κυβερνήσεις Σημίτη, προκάλεσε την αναμενόμενη πολιτική ένταση.

Στην πραγματικότητα, η στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου είναι στρατηγική, και την αντιλαμβάνεται όποιος κατανοεί ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να διαχειριστεί με όρους πολιτικής επικοινωνίας, τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Επαναφέροντας στην πολιτική καθημερινότητα την περίοδο Σημίτη, δηλαδή την περίοδο των μεγάλων σκανδάλων, η κυβέρνηση επιδιώκει να ξαναβάλει στη δημόσια συζήτηση το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημά” της, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Με την περίπτωση Παπαντωνίου μάλιστα, διεκδικεί να βάλει στο κάδρο και τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, καθώς ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, Νικήτας, ήταν μεταξυ των πρόωρων που εντάχθηκαν στο Μητρώο Στελεχών του κόμματος, επί ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη, και η “μεταγραφή” διαφημίστηκε δεόντως από το Μοσχάτο, παρά τις αντιδράσεις και τα σχόλια που προκλήθηκαν.

Φυσικά… οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει, ούτε ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου μπορεί να ελέγχεται σήμερα για το παρελθόν του πατέρα του. Η στόχευση της κυβέρνησης ωστόσο είναι εμφανής και… πολυδιάστατη.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι