Τα “πυρά” της Τσέλσι Κλίντον κατά του Στιβ Μπάνον… για τα “μάτια” του Σον Σπάισερ

Υστερόγραφα Team
Posted on June 21, 2017, 8:09 pm
9 secs

 

[email protected]

 

Η Τσέλσι Κλίντον εξελίσσεται σε έναν… μικρό, ιντερνετικό «πονοκέφαλο» για όποιον βρεθεί στο «διάβα» της.

Η πρώην Πρώτη Κόρη φαίνεται ότι ακολουθεί μία δική της αυτόνομη πορεία, χωρίς να αποπνέει την παραμικρή εξάρτηση από τους διάσημους γονείς της. Διάσημη και η ίδια ωστόσο από μικρή ηλικία, παρά ταύτα βγάζει μέσω των social media μία εντελώς προσιτή εικόνα, τουιτάρoντας ακόμα και από τα Starbucks.

Μία εικόνα που καθόλου δεν απέχει από την πραγματικότητα, μιας και η Τσέλσι Κλίντον έχει από καιρό αποδείξει, ότι αν και ήταν πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, υπό τον Δημοκρατικό «μανδύα», είναι απόλυτα προσγειωμένη, χωρίς να την διακατέχει καμία αλαζονεία. Απεναντίας μάλιστα, αν και γόνος δύο υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος και παρ ολίγον δύο Προέδρων των ΗΠΑ, η Τσέλσι είναι δίκαιη και αμερόληπτη.

Με το συναίσθημα της δικαιοσύνης να την διακατέχει, η Τσέλσι δε δίστασε να τα βάλει μέσω Twitter με τον Ρεπουμπλικανό Στιβ Μπάνον, τον Επικεφαλής στρατηγικής και Σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ… για τα μάτια ενός άλλου Ρεπουμπλικάνου, του εκπροσώπου Τύπου Σον Σπάισερ.

Έτσι χθες, με αφορμή μία αμφιλεγόμενη απάντηση του Στιβ Μπάνον σε ερώτηση αναφορικά με τη μείωση των καθιερωμένων ενημερώσεων Τύπου του Λευκού Οίκου, η Τσέλσι Κλίντον εξαπέλυσε με τον δικό της τρόπο διαδικτυακά πυρά.

Ίσως μάλιστα η στιχομυθία αυτή να μην είχε γίνει ευρέως γνωστή, αν το θέμα δεν το είχε αναδείξει η πρώην Πρώτη Κόρη. Που μας έχει συνηθίσει είναι η αλήθεια σε εξάρσεις δικαιοσύνης, όπως μας έχει συνηθίσει και σε αλλεπάλληλα tweet. Θα έλεγε κανείς με την ίδια συχνότητα με εκείνων του Ντόναλντ Τραμπ.

***

Για να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή, επί τη μέχρις στιγμής ολιγόμηνη Προεδρία Τραμπ, έχει παρατηρηθεί μία ολοένα και λιγότερο συχνή ενημέρωση των δημοσιογράφων, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου. Μία σεβάσμια παράδοση της Ουάσινγκτον, η οποία όπως φαίνεται καταλύεται επί Τραμπ.

Ο έως σήμερα εκπρόσωπος Τύπου (δεδομένου ότι οι φήμες περί απομάκρυνσής του με πιθανή την τοποθέτησή του σε ανώτερη θέση είναι έντονες) αλλά και η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Sarah Huckabee Sanders, έχουν φτάσει να κάνουν σχεδόν… guest εμφανίσεις, με τους δημοσιογράφους να εκφράζουν δημοσίως την οργή τους.

Και όταν αποφασίζουν να ενημερώσουν το δημοσιογραφικό (και όχι μόνο) κοινό τους, ενίοτε το πράττουν off-camera, ακόμα και χωρίς να του παρέχουν ηχογραφημένες ανακοινώσεις.

***

Ερχόμενοι στη φράση που εξόργισε την Τσέλσι, ο Στιβ Μπάνον, υπό τις ανωτέρω ανεξήγητες συνθήκες, ερωτηθείς γιατί οι περισσότερες ενημερώσεις γίνονται πλέον εκτός κάμερας, απάντησε στην πηγή της ερώτησής του με γραπτό μήνυμα με την εξής, για πολλούς αστεία φράση: «Γιατί ο Σον πάχυνε».

Όχι όμως για την Τσέλσι. Που όχι απλά αστεία δεν τη βρήκε, αλλά τη θεώρησε εξίσου ντροπιαστική. Αναρτώντας τα παρακάτω tweet και αλληλεπιδρώντας με κάποιους που συμφωνούσε, αλλά και διαφωνούσε. Σαν κοινή θνητή, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, όπως ειπώθηκε και λίγο παραπάνω… από τα Starbucks.

Τα… «κρυφά» μηνύματα όμως των αναρτήσεών της λένε πολύ περισσότερα. Η Τσέλσι, χειριζόμενη σχεδόν άριστα τον κόσμο του διαδικτύου, ασχέτως της θεματολογίας που προβάλλει κάθε φορά, καταφέρνει να «τρολλάρει» χωρίς οίκτο όποιον βάζει στο στόχαστρο.

Εκτός όμως από το να υπερασπιστεί τον Σπάισερ, αλλά και να απομυθοποιήσει το χιούμορ του Μπάνον, η Τσέλσι Κλίντον μιλάει για «αυξημένη αδιαφάνεια». Έκφραση σκληρή για την αξιοπιστία  της εκάστοτε κυβέρνησης, που υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αδιέξοδο βιωσιμότητας. Ίσως και σε πρόταση μομφής, εφόσον η διοίκηση επιλέγει να μην παράσχει τις απαιτούμενες πληροφορίες στον Τύπο. Λογική που υποστηρίζεται ευθύς αμέσως από τον Τραμπ.

Η Τσέλσι Κλίντον ωστόσο, είναι πολύ προσεκτική στις αναρτήσεις της, περνώντας τα σωστά μηνύματα στο κοινό της. Δεν αναφέρεται προσωπικά σε κανένα όνομα, παρά στο σύνολο της διακυβέρνησης Τραμπ, με τον Λευκό Οίκο ως υποκείμενο των δράσεων. Που όπως γράφει, επιλέγει να δικαιολογήσει την αυξημένη αδιαφάνεια εν έτει 2017, μέσω ντροπιαστικών φράσεων.

Κανείς βέβαια δε θα μπορούσε να της επιρρίψει κατηγορίες για μεθοδευμένες κινήσεις. Ακριβώς γιατί η αυθεντικότητα της κόρης των Κλίντον είναι τέτοια που μας θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό κάποιον άλλον… αυθεντικό τύπο. Τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος στο σκέλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διακατέχεται τόσο από αυθορμητισμό όσο και από  αυθεντικότητα, σε σημείο… που εφευρίσκει από βιασύνη νέες λέξεις.

Να λοιπόν και ένα κοινό σημείο μεταξύ του Τραμπ και μίας Κλίντον. Μιας και με τη μητέρα Κλίντον τον χώριζε άβυσσος. Απόψεων… αλλά και στρατηγικής επικοινωνίας.

Με την κόρη Κλίντον αυτήν την φορά, να την κερδίζει επάξια στα σημεία… της επικοινωνίας. Της μεγαλύτερης (και ενίοτε μοναδικής) συμμάχου κάθε ηγέτη σήμερα.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι