Τα “ορφανά” του Βενιζέλου πήραν… παρουσίες στο “#παραιτηθείτε”

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on June 28, 2016, 5:35 am

Screen-Shot-2016-06-16-at-8.43.52-AM
Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Το… απωθημένο δικαίωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο πλαίσιο της απαίτησης για κατάθεση στεφάνου υπέρ του… PSI, αποδείχτηκε αφόρητα τοξικό για τη συγκέντρωση “παραιτηθείτε”, με πρακτικό αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να εξελιχτεί σε… χορηγία υπέρ της κυβέρνησης.

Και, ευτυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατήρησε τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία του, δεν υποχώρησε στην πίεση των εσωκομματικών άκρων, κράτησε αποστάσεις, και έτσι δεν “βράχηκε” από το φιάσκο της χθεσινής συγκέντρωσης, ώστε να δώσει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να του χρεώσει την αποτυχία της.

Ας σταθούμε ωστόσο στο “περιβάλλον Βενιζέλου”. Ή μάλλον, στα λεγόμενα “ορφανά” του άλλοτε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η βαριά σκιά του οποίου καταδίκασε και τη συνολική προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να σώσει τη χώρα, την περίοδο 2012-2015.

Τα “ορφανά” του Βενιζέλου λοιπόν, που πρωταγωνίστησαν στην προετοιμασία της συγκέντρωσης, μαζί με ορισμένους πρόθυμους αφελείς από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, έπαιρναν χθες… παρουσίες. Σημείωναν δηλαδή ποιά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον, που περίμεναν να βρεθούν στο Σύνταγμα, ανταποκρίθηκαν.

Το αποτέλεσμα φυσικά τους απογοήτευσε. Αν εξαιρέσει κανείς 1-2 βενιζελικούς πολιτικούς του χώρου του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στάθηκε στο ύψος της, και κράτησε αποστάσεις από τον λαϊκισμό του “παραιτηθείτε”.

Κατανοώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πέσει από το πεζοδρόμιο. Θα πέσει επειδή ο λαϊκισμό του θα ξεγυμνωθεί από μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Όχι μς φωνές, τσιρίδες και υστερίες…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος