Σ. Ησαϊας: Πρώτη φορά… αριστερές συντάξεις

Υστερόγραφα Team
Posted on May 24, 2017, 8:01 am
3 secs

 

 

Γράφει ο Σωτήρης Ησαϊας

 

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι η μεγαλύτερη ανθρώπινη αδικία που συντελείται την εποχή των μνημονίων είναι οι περικοπές στις συντάξεις.                 Επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ οι περικοπές ήταν 3,5 δις €, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 3,9 δις € και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάνω από 10 δις €. Δεν λησμονείται η εγκληματική υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβρη του 2014 για την παροχή της 13ης σύνταξης, όταν προεκλογικά η ΝΔ τον Ιανουάριο του 2015 αναγκαζόταν να πει την αλήθεια στο λαό, για μία τελευταία περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 4,4% και μόνον. Όχι μετεκλογικά αλλά προεκλογικά.

Σήμερα η Πρώτη φορά Αριστερά, μείωσε τη βασική σύνταξη από € 486 στα € 384, οι νέοι συνταξιούχοι με το νόμο Κατρούγκαλου θα λάβουν μειωμένες συντάξεις από 15% έως 30%, έχασαν οριστικά το ΕΚΑΣ 240.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, σε 350.000 συνταξιούχους μειώθηκε η επικουρική από 30% έως και 50%, οι συντάξεις χηρείας μειώθηκαν από 20% έως 40% όπως επίσης και τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου κόπηκαν κατά 40%.

Θεωρώντας προσβλητική τη κίνηση του Δεκεμβρίου 2017 για την άπαξ καταβολή στους συνταξιούχους , μη τηρώντας τη προεκλογική του δέσμευση ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους και αποστέλλοντας ως Ελληνική Κυβέρνηση, απολογητική επιστολή αυτής της πράξης στους θεσμούς, με την ψήφιση των νέων δυσβάστακτων μέτρων του 4ου μνημονίου, (2 μνημόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) αποκαλύπτεται από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, συνοδευόμενο από το πολυνομοσχέδιο το οποίο δεν ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετες περικοπές στις συντάξεις ύψους 2,5 δις € τα έτη 2018 έως 2019, το οποίο σημαίνει ότι η νέα μείωση στις συντάξεις θα είναι της τάξης του 8,6% δηλαδή κατάργηση άλλης μία σύνταξης το χρόνο. Σε όλα αυτά, θα πρέπει να συνυπολογισθεί ότι, η βιωσιμότητα του ΕΦΚΑ θα κρίνει περαιτέρω αύξηση εισφορών ή ακόμη νέα μείωση των συντάξεων.

Η Πρώτη φορά Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση αυτού του τόπου, όπου τα δυσμενή αποτελέσματα συνεχίζει να υπομένει ο Έλληνας φορολογούμενος δίχως καμία ελπίδα. Τουλάχιστον ας θυμηθούν το απόφθεγμα του Καρλ Μαρξ « Καλύτερα, ένα άθλιο τέλος παρά μία αθλιότητα χωρίς τέλος »

 

*Ησαΐας Σωτήρης

Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος

Πολιτευτής Β’ Αθηνών ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής

Σύμβουλος Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού ΝΔ

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι