Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, για “ανιστόρητη σύμπλευση με Τσίπρα”

Μανώλης Κομνηνός
Posted on June 13, 2018, 12:22 pm
2 secs

 

Του Μανώλη Κομνηνού

Σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός έχει συνδέσει την πολιτική διαδρομή του με το εθνικό ζήτημα, καθώς την επίμαχη περίοδο 1990-93, ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί το θέμα, μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, διαφώνησε, αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση, μετά από συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία, ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη, και τελικά κατηγορήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την Αποστασία και ανατροπή της τότε κυβέρνησης, που άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Με τη σημερινή δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς ξαναπιάνει το νήμα με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, και υπερασπίζεται την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρά την τότε σφοδρή σύγκρουσή τους, βγάζοντας… στην σέντρα τον Προκόπη Παυλόπουλο, τότε στενό συνεργάτη του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς, συνεπής με την τότε συνειδησιακή στάση του, δεν αναφέρει τίποτα για τις επιλογές και τις απόψεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον οποίο ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση, ενώ μιλάει κολακευτικά για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

“Δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία.
Είναι ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.
Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του Ελληνικού λαού.
Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»…
Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια».
Τώρα δεν έδωσαν μόνο το όνομα.
Έδωσαν και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια!
Φαλκιδεύοντας την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς.
Δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον.
Και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.
Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους!”.

 

Μανώλης Κομνηνός
Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος