Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα δεν έχει λόγους να φοβάται τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια

Υστερόγραφα Team
Posted on February 04, 2018, 2:59 pm
1 sec

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην 27η Agrotica στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τις πολιτικές δύναμεις να μην κρύβονται πίσω απο το πλήθος, αλλά να χαράξουν μια πραγματικά εθνική πατριωτική γραμμή στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Η Ελλάδα είναι μια δυνατή χώρα δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται μια διαπραγμάτευση με τους γείτονές της. Το Ποτάμι θα επιμείνει στην εθνική γραμμή. Πρέπει να βρούμε λύση, μια σύνθετη ονομασία, να «φύγουν» οι αλυτρωτικές διαθέσεις από τους γείτονες και να έχουμε μια ειρηνική συμβίωση. Τα προβλήματα της χώρας δεν είναι στα βόρεια σύνορά της, είναι στα ανατολικά σύνορα. Εκεί πρέπει να έχουμε την προσοχή μας, καθότι υπάρχει ένας εκρηκτικός Ερντογάν. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει σκέψη, ειδικά από τους πολιτικούς να ακούν τη φωνή του πλήθους, αλλά να μη κρύβονται πίσω από αυτό. Να χαράξουν την πραγματικά εθνική πατριωτική γραμμή» τόνισε.

Σε ότι αφορά στην έκθεση Agrotica και την αγροτική παραγωγή ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: Η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τον τουρισμό είναι αυτό που μπορεί να καταφέρει διαφορετικά η χώρα μας στα επόμενα χρόνια. Εάν δεν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή το τραπέζι μας θα συνεχίσει να είναι από ξένα προϊόντα, ενώ θα πρέπει να τρεφόμαστε από την ελληνική γη και από την ελληνική θάλασσα. Όταν ξεκίνησε το Ποτάμι είπα ότι την Ελλάδα θα σώσει το χώμα της.Επιμένω και σήμερα. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή λοιπόν στα εργατικά χέρια, στον αγρότη, στις νέες τεχνολογίες, σε όλα αυτά που μπορεί να δώσουν μεγαλύτερη απόδοση στο ελληνικό χωράφι.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι