Στη σκιά της παγκόσμιας Ιστορίας, ο Ερντογάν δείχνει λιγότερο απειλητικός

Υστερόγραφα Team
Posted on April 10, 2017, 5:05 pm
12 secs

 

Στη σκιά της Παγκόσμιας ιστορίας, ο Erdogan δείχνει λιγότερο απειλητικός

Tou Alen J. Salerian

 

Σημεία Κλειδιά:

*Ο κ. Erdogan φαίνεται να εκνευρίζει πολλούς Έλληνες και πολλές Δυτικές κυβερνήσεις

*Η ιστορία διδάσκει ότι οι πολιτικές δολοφονίες και οι τεράστιες εσφαλμένες παρουσιάσεις όπως το ψεύδος για την προσσελήνωση του Apollo δεν είναι σπάνιες, συγκαλύπτονται όμως με άριστο τρόπο

 

«Πρόσεχε, εκεί που πας είναι επικίνδυνα», μου είπε η αδελφή μου που μένει στο Χιούστον του Τέξας, όταν την πληροφόρησα ότι σκόπευα να επισκεφθώ το Παρίσι και την Κωνσταντινούπολη.

 

Είναι περίεργο, αλλά αισθάνομαι πολύ ασφαλής στο Παλαιό Φάληρο, στην περιοχή που σήμερα μένω, που είναι ένας παράδεισος γοητείας και ομορφιάς. Όμως, πιστεύω ότι ο κόσμος μας έχει γίνει επικίνδυνος. Υπάρχουν μέρες που φαίνεται σα να ζούμε σε μια σύγχρονη ζούγκλα, μέσα στη φωτιά, που οι φοβερές φλόγες της μας πλησιάζουν.

 

Οι φίλοι μου στο Παλαιό Φάληρο παραπονιούνται έντονα για τους φόρους και φοβούνται τον κ. Erdogan. Τι θα γίνει αν ο κ. Erdogan καταπιεί μερικά ελληνικά νησιά; Ποιος θα τον σταματήσει; Έχει κάνει τόσα εξοργιστικά πράγματα και ο κόσμος κάθεται και τον κοιτάζει χωρίς να αντιδρά. Χιλιάδες δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι και καθηγητές πανεπιστημίων έχουν φυλακιστεί. Η ζωή στην Τουρκία είναι κυριευμένη από φόβο και απειλές ενώ, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού – οι Κούρδοι – απειλούνται, θεωρούμενοι ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

 

Για κάποιον που δεν είναι μέσα στα πράγματα, η ευχή του κυρίου Ερντογάν να αυξήσει τα σύνορα της Τουρκίας – φαίνεται μια έξυπνη στρατηγική για να μετατοπίσει το ενδιαφέρον από τους εσωτερικούς, στους εξωτερικούς πολέμους.

 

Είναι τραγικό το ότι ούτε οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ούτε η σιωπή των Τουρκικών μέσων ενημέρωσης δεν φαντάζουν χειρότερες από τη γενική αφελή σιωπή του ελεύθερου τύπου διεθνώς.

 

Για παράδειγμα, μια προσεκτική ανάλυση του θανάτου της Πριγκίπισσας Diana μπορεί να προσφέρει αμάχητα τεκμήρια ότι η ίδια δολοφονήθηκε. Ο Τύπος δεν θέλει να ψάξει να βρει την αλήθεια. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός ερευνητής για να παρατηρήσετε ότι αποτελεί ένα πολύ απίθανο σενάριο σε μια μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου να επιζούν οι μπροστινοί επιβάτες και να σκοτώνονται οι πίσω επιβάτες αυτού του αυτοκινήτου.

 

Και βεβαίως έχω προβληματιστεί για τα ψεύδη με την προσσελήνωση του Apollo. Απλά παρατηρήστε τις δύο φωτογραφίες. Μετά αποφασίστε.

 

Στη σκιά της παγκόσμιας ιστορίας ο κ. Ερντογάν δείχνει λιγότερο απειλητικός.

 

*O Δρ. Σαλέριαν είναι ψυχίατρος, συγγραφέας και πρώην καθηγητής της ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο George Washington, που ζει πλέον στο Παλαιό Φάληρο.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι