Στη θέση του ήταν κάποτε ο Ρόμπερτ Κένεντι… Ο Τζεφ Σέσιονς σε ρόλο “ιππικού” για τη σημερινή Αμερική

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on April 21, 2018, 9:19 pm
0 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Στην προεκλογική μάχη για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Τζεφ Σέσιονς ήταν από τους λίγους ένθερμους και πιστούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετεκλογικά, ο έμπειρος πολιτικός… προσγειώθηκε στο αξίωμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, μια θέση που εκ των πραγμάτων τον έχει καταστεί… αντιπαθή για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Εδώ και 1 1/2 χρόνο, από τη στιγμή που ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ στρογγυλοκάθισε στο Οβάλ Γραφείο, οι φήμες και τα σενάρια για ξήλωμα του Τζεφ Σέσιονς επανέρχονται συχνά με ένταση στην επικαιρότητα.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ωστόσο, έχει στοιχηθεί δίπλα του, και ο Λευκός Οίκος έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να… πατήσει το κουμπί.

Ειδικά εσχάτως, με το επιτελείο Τραμπ να φλερτάρει με την ιδέα της απόλυσης του Ειδικού Συμβούλου Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος διερευνά το σκάνδαλο της πιθανολογούμενης ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές προεδικές εκλογές του 2016, ο Τζεφ Σέσιονς τραβάει… θεσμικό χειρόφρενο στα σχετικά σενάρια.

Ίσως επειδή, όπως σχολιάζουν τα περισσότερα προοδευτικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ, η… αύρα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν αφήνει ανεπηρέαστο κανέναν, ακόμη και τον πιο συντηρητικό πολιτικό.

Δεν είναι μικρή υπόθεση να συναισθάνεσαι ότι, στο συγκεκριμένο αξίωμα βρέθηκε κάποτε ο Ρόμπερτ Κένεντι. Και, όταν το συνειδητοποιείς, αγκαλιάζεις με ανάλογη θέρμη τον ρόλο του “ιππικού”. Πολύ περισσότερο, στη σημερινή Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος