Στα όρια της… εκτροπής. Ο Τραμπ “ξηλώνει” τους Γενικούς Εισαγγελείς του Ομπάμα

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on March 11, 2017, 11:01 am
0 secs

Η φιλελεύθερη Αμερική ετοιμάζεται, για άλλη μια φορά, να ανέβει στα… κάγκελα, με αφορμή μια πρωτοβουλία της διακυβέρνησης Τραμπ.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την… ευγενική προτροπή του Υπουργού Δικαιοσύνης και Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς, να ζητήσει την παραίτηση όσων Γενικών Εισαγγελέων ανά τη χώρα είχε διορίσει ο Μπαράκ Ομπάμα, και δεν αποχωρήσει ακόμη… μόνοι τους.

Η συγκεκριμένη τακτική δεν είναι άγνωστη για τον εκάστοτε ένοικο του Λευκού Οίκου, δεν είναι όμως και από τις αποφάσεις που λαμβάνονται εύκολα. Είχε παρατηρηθεί και επί διακυβέρνησης Μπους και Ομπάμα, όχι όμως στη σημερινή έκταση.

Συνεργάτες του Προέδρου Τραμπ επεσήμαναν σε δημοσιογράφους ότι μια τέτοια κίνηση βρισκόταν εξαρχής στον σχεδιασμό του Λευκού Οίκου, και περίμεναν να συμπληρωθούν οι πρώτες 50 μέρες της παρουσίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, για να την υλοποιήσουν.

Από την πλευρά των ΜΜΕ, προκλήθηκε ο… συνήθης χαμός, με κατηγορίες περί “εκτροπής”, ενώ οι 46 Γενικοί Εισαγγελείς που καλούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, δεν έχουν αντιδράσει ακόμη.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος