Στα χέρια της Δικαιοσύνης (και πάλι) το σκάνδαλο Novartis, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την Προκαταρκτική

Υστερόγραφα Team
Posted on March 20, 2018, 9:48 pm
1 sec

 

Στα χέρια της Δικαιοσύνης επιστρέφει εκ των πραγμάτων η διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, μετά την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την υπόλοιπης αντιπολίτευσης από την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.

Η αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προδιαγραφεί από τις προηγούμενες μέρες, ενώ ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Κουτρουμάνης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση μετά την αποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης:

 

“Οι δήθεν κατήγοροι έχουν ήδη μετατραπεί σε κατηγορούμενους για μια πρόχειρη και φτηνή σκευωρία όχι μόνο σε βάρος προσώπων αλλά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης.

 

Ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα θα εξετασθούν δήθεν από τη δικαιοσύνη, είναι προσβλητικός για τη δικαιοσύνη που διαβίβασε στη Βουλή τα ζητήματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή.

 

Η πεισματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες, να συγκεντρωθούν έγγραφα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση δείχνει το φόβο τους απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας που είναι πλέον προφανής και ομολογημένη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιδιώξει την κλήτευση και κατάθεση στη Βουλή των 11 πολιτικών που κατονομάζονται ως εμπλεκόμενοι, και στη συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι