Στέλιος Σοφιανός για ΔΟΛ: Σε πιάνει η ψυχή σου με το (προσωρινό) “μαύρο”

Υστερόγραφα Team
Posted on August 09, 2017, 8:55 pm
3 secs

 

Ένα από τα πιο ταλαντούχα μυαλά της γενιάς του, ο Στέλιος Σοφιανός, πέρασε ένα σημαντικό μέρος της δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας του στον ΔΟΛ.

Οι ιστορικές στιγμές του “τέλους εποχής” στο Συγκρότημα Λαμπράκη, οδήγησαν τον Στέλιο Σοφιανό σε μια ανάρτηση γεμάτη νόημα στην προσωπική σελίδα του στο Facebook:

“Είναι πολύ περίεργες οι ώρες με τα Μεσα και τους ανθρώπους, κυρίως αυτούς, του ΔΟΛ. Να “πέφτουν” τα websites του Βηματος και των Νέων, να ανεβαίνουν αποχαιρετιστηριες εικόνες από τη Μιχαλακοπούλου – ένα κτίριο που ποτέ δεν “καθισε” καλά στους περισσότερους. Αλλά δεν φταίει βεβαίως το κτίριο…
Όσο και αν περίμενες κάτι τέτοιο στη διαδικασία της μετάβασης στον νέο ιδιοκτήτη, σε πιάνει η ψυχή σου με το “μαύρο”. Σκέφτεσαι τα παιδιά, πρώην συναδέλφους, παντοτινους φίλους κάποιους, που τοσα έχουν περάσει και ακόμη δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει – και πότε… Αυτή η αβεβαιότητα, η παρατεταμένη, είναι σαράκι, που τρώει ψυχές, άσε τώρα τις καριέρες…
Την ίδια στιγμή όμως σκέφτομαι πως ο νέος ιδιοκτήτης, ο Μαρινάκης, ό,τι έχει κάνει έως τώρα σε αυτή τη χώρα, το έχει κάνει με συνθήκες όχι απλώς επιτυχίας, αλλά κυριαρχίας. Ο, τι και αν του καταλογίζεις, αυτό είναι γεγονός.
Και θέλω να το πω στα παιδιά εκεί, ανεξάρτητα από το αν θα βρεθούν στο νεο σχήμα ή όχι: το Βήμα και τα Νέα θα ανέβουν ξανά. Και μαζί τους θα ανέβει πάλι όλος ο κλάδος. Δεν το ελπίζω, το προεξοφλώ. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο προφανώς, αλλά στην τελική, ποιος θέλει πια τα ιδια;”.

 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι