Σπυράκη: Υπάρχει μια κυβέρνηση που φεύγει, και μια κυβέρνηση… που έρχεται

Υστερόγραφα Team
Posted on March 19, 2018, 3:24 pm
4 secs

 

 

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
κυρίας Μαρίας Σπυράκη
στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου

 

 

  • Κυρία Μπουσδούκου ό,τι κάνει ο κ. Καμμένος, αλλά ό,τι κάνει και ο κ. Τσίπρας με τον κ.  Καμμένο δεν έχει καμία μα καμία σημασία. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Η Κυβέρνηση τελειώνει. Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός που υπάρχει γύρω από αυτή την Κυβέρνηση δεν είναι άλλος από την παραμονή στην εξουσία. Γι’ αυτό μένουν. Ξεχνούν κάθε διαφορά και μένουν μαζί αγκαλιασμένοι εκεί. Ο κ. Καμμένος θυμώνει και ξεθυμώνει μπροστά στην προφανή ανάγκη του να έχει ασυλία, μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει στην καρέκλα. Και ο κ. Τσίπρας αφήνει το Κόμμα του και βουλευτές του και στελέχη του να θυμώνουν και να καταγγέλλουν τον κ. Καμμένο. Άρα προφανώς δεν διαλύει αυτή τη συμμαχία μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του. Αυτού του είδους οι προοπτικές δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

 

  • Υπάρχει μια Κυβέρνηση που φεύγει και υπάρχει και μια Κυβέρνηση που έρχεται. Και επιτρέψτε μου για αυτό να μιλήσω. Να μιλήσω για αυτά που είπε χτες ο κ. Μητσοτάκης στους νέους. Για την κατάργηση του χαμηλότερου κατώτατου μισθού για τη νεολαία που σήμερα είναι 510 ευρώ και ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να γίνει 586 ευρώ, όπως ισχύει και σε μας τους πενηντάρηδες. Για την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί. Γιατί το λέω; Ακούσαμε προχτές που πήγαμε σε μια ιδιωτική εταιρεία την Ημέρα της Γυναίκας, κορίτσια στην ηλικία σας, που λένε «θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, δεν μπορούμε να κάνουμε οικογένεια, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να σηκώσουμε τα βάρη αυτής της οικογένειας». Όταν, λοιπόν έρχεται ένας πολιτικός Αρχηγός ο οποίος θα γίνει Πρωθυπουργός και λέει για κάθε παιδί το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά τα 1000 ευρώ. Όταν λέει ότι δεν υπάρχει για κάτω από τα 25 ειδικός κατώτατος μισθός, υποκατώτατος μισθός. Αλλά υπάρχει ο κατώτατος μισθός των 586. Όταν λέει στα παιδιά που είναι στα Πανεπιστήμια ότι θα καταργήσει τους νόμους, Φίλη, Γαβρόγλου, Μπαλτά και να σταματήσουν τα Πανεπιστήμια να είναι άντρα παραβατικότητας και θα είναι σημεία δημιουργίας. Όταν προτείνει Erasmus μέσα στο ίδιο το  ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αυτά δεν είναι ενδιαφέρουσες συζητήσεις ειδικά για τους νέους ανθρώπους;

 

  • Βεβαίως και θα ασκήσουμε κριτική στον κ. Ιβάν Σαββίδη και στον τρόπο με τον οποίο συνδέθηκε με την Κυβέρνηση. Διότι η Κυβέρνηση αγκάλιασε το συγκεκριμένο επιχειρηματία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Γιατί η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να αγκαλιάσει τη νομιμότητα και να την εφαρμόσει. Διότι η Κυβέρνηση τώρα που είδε το πιστόλι μέσα στο γήπεδο αποφάσισε να πάρει αποστάσεις. Είναι πολύ σαφές – και με βάση τα δημοσιεύματα που είδαν στο φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο – ότι εδώ υπάρχει εκλεκτική συγγένεια. Ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες κινήθηκαν με βάση οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου για να ενεργοποιηθούν σε Μέσα Ενημέρωσης, σε ποδοσφαιρικές ομάδες και σε μηχανισμούς επιρροής.

 

  • Ακούστε κάτι, πολύ καθαρά το λέω. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και έχει δώσει δείγμα γραφής για τη δουλειά του. Ως νέος Αρχηγός δεν έχει ανοίξει κανέναν λογαριασμό με καμία διαπλοκή. Η δέσμευσή του είναι η εφαρμογή των κανόνων, της νομιμότητας και ενός επενδυτικού περιβάλλοντος όπου θα υπάρχει σεβασμός στον επενδυτή. Αλλά και ο επενδυτής δεν θα έχει καμία ειδική μεταχείριση. Δεν θέλουμε επενδυτές με κουμπούρια, κυρία Μπουσδούκου. Θέλουμε ανθρώπους που θα βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας Δικαίου, με σταθερό φορολογικό σύστημα και ευνοϊκές ρυθμίσεις για εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

 

  • Αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι να έχουμε μια στιβαρή εθνική ηγεσία απέναντι στην κλιμακούμενη οξύτητα που προκαλεί η Τουρκία. Καταφεύγει σε πειρατικές συμπεριφορές, καταφεύγει σε συμπεριφορές που δείχνουν πρόθεση να αλλάξουν το status quo στο Αιγαίο. Απέναντι σ’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία ζητά υπευθυνότητα, σοβαρότητα και κυρίως υπενθυμίζει ότι δεν θα πρέπει να υποτιμούμε γεγονότα σαν αυτό της σύλληψης των δύο αξιωματικών μας.
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι