Σκληρή επίθεση Πρετεντέρη κατά Μπόμπολα και… εθνικής συνεννόησης

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on June 28, 2017, 11:42 am
0 secs

 

Τη συνήθη ρητορική του κατά της πολιτικής συνεννόησης των κομμάτων, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και την εθνική καταστροφή των Μνημονίων, επαναλαμβάνει ο Γιάννης Πρετεντέρης, με το σημερινό άρθρο του στα “Νέα”.

Ο παλαίμαχος αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει χάσει έδαφος στη μάχη εξουσίας για την επόμενη μέρα στον “νέο ΔΟΛ” υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δαιμονοποιεί για άλλη μια φορά όσους αναφέρονται στην εθνική ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, και αντιθέτως επιμένει στη γραμμή της τυφλής σύγκρουσης, κατηγορώντας όσους μιλούν για “συναίνεση”, περίπου ως… συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η εξίσου σφοδρή επίθεση του Γιάννη Πρετεντέρη κατά του Φώτη Μπόμπολα, χωρίς να τον κατονομάζει. Ο βετεράνος αρθρογράφος του ΔΟΛ, σημειώνει χαρακτηριστικά: “Όπως είπε στον ίδιο τον Μητσοτάκη (για να δικαιολογηθεί) ένας χρεοκοπημένος εκδότης που ντιλάριζε με την κυβέρνηση: Ξέρεις που βρίσκεται η καρδιά μου!

Αλίμονο, από καρδιά άλλο τίποτα. Το πορτοφόλι παίζεται”.

Η συγκεκριμένη αποστροφή έχει αποδοθεί στον εκδότη του “Έθνους” Φώτη Μπόμπολα, κατά τη θρυλούμενη, προ μηνών τηλεφωνική επικοινωνία του με τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος είχε ζητήσει εξηγήσεις για τη στάση των ΜΜΕ του ιστορικού συγκροτήματος υπέρ της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής