Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή

Υστερόγραφα Team
Posted on August 21, 2016, 4:33 pm
svigkou

 

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή, όπως αποδεικνύεται κι από τη στάση του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα το ΧΩΝΙ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «ο αρχηγός της ΝΔ δεν είναι νέος στην πολιτική και υποστηρίζει τις πιο παλιές και φθαρμένες νεοφιλελεύθερες απόψεις που εφαρμόστηκαν, με ολέθριες συνέπειες, για τη χώρα».

Αναφερόμενη στην επικείμενη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται «καμία κουβέντα για νέες αντεργατικές ρυθμίσεις», για να συμπληρώσει πως θα δοθεί μάχη για «ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προστασία της εργασίας».
Επισημαίνει ότι από τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα περίοδο είναι η ανακούφιση των ασθενέστερων, η ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και η καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την υγεία και το κράτος, «όπου στόχος της κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να είναι η ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων δομών και οι βελτιωμένες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες». «Κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας, ώστε να βελτιωθούν οι ζωές των πολιτών και να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες της πολιτικής που άσκησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα», συμπληρώνει.

Η κα Σβίγκου απαντά και στη Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την «ανάγνωση» των οικονομικών στοιχείων που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, και την επιμονή της να θεωρεί σίγουρη την ενεργοποίηση του “κόφτη”, σημειώνοντας ότι «αν κάποιος χρειάζεται “κόφτη” είναι η ΝΔ στις απερίγραπτες δηλώσεις καταστροφολογίας και μαύρης προπαγάνδας» και κάνει λόγο για απύθμενο θράσος τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, που «δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες της για το πού έφτασε η χώρα με το success story των “ημετέρων” και των ισχυρών». «Η Νέα Δημοκρατία ζει και αναπνέει με τα πιο καταστροφικά σενάρια για την ελληνική οικονομία και προσεύχεται για την αποτυχία της χώρας. Μιλούσαν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, μετά για μη κλείσιμο της αξιολόγησης, τώρα για κόφτη. Θα διαψευστούν για μια ακόμα φορά. Το έχουν συνηθίσει, εξάλλου», προσθέτει.

Σε άλλο σημείο δε, απαντά, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων ότι πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, λέγοντας: «Θα συνιστούσα στη Νέα Δημοκρατία λιγότερο θράσος, αναφορικά με τις γερμανικές επανορθώσεις. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω τη σιωπή της, σε όλη την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση».

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αναφέρει ότι η ΝΔ αντιπολιτεύεται με μοναδικό της σύνθημα το αίτημα για εκλογές, προσπαθώντας «να συσπειρώσει ένα κόμμα που βρίσκεται σε πρωτοφανές στρατηγικό αδιέξοδο», και «να απαντήσει ταυτόχρονα στους μύχιους πόθους της διαπλοκής για αριστερή παρένθεση και δεξιά παλινόρθωση» και επισημαίνει ότι το αίτημα για εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση «ανταποκρινόταν στη βούληση μιας κοινωνίας που ασφυκτιούσε», ενώ «τώρα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μιας ολιγαρχίας που καταρρέει».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, επίσης, για άλλη μια φορά, ότι το κυβερνητικό μέτωπο είναι αρραγές. «Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά διαβάζουμε και ακούμε συνεχώς για απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία. Όση βάση είχαν αυτά που ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα, άλλο τόση έχουν και σήμερα», επισημαίνει.

Τέλος, αναφερόμενη στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, η κ. Σβίγκου σημειώνει ότι τα βασικά ερωτήματα που θα απασχολήσουν αυτό το συνέδριο είναι το στρατηγικό σχέδιο για μια Ευρώπη που συνθλίβεται μεταξύ της πολιτικής λιτότητας και της ακροδεξιάς απάντησης στο προσφυγικό, καθώς και το αριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα υπό συνθήκες επιτροπείας.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να μας απασχολήσει το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικός φορέας, θα γίνει πιο αποτελεσματικός, γειωμένος στην κοινωνία και τις ανάγκες της, ένα σύγχρονο, πλουραλιστικό και δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς. Η απεύθυνσή μας είναι πρώτιστα στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς, παρόλο που γνωρίζουμε ότι οι οργανωμένες δυνάμεις της αποκλείουν τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι ανέφικτη η σύγκλιση σε επιμέρους θέματα, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχες για την υπεράσπιση των κοινωνικά ασθενέστερων», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι