Σαν το αρνί… πριν από το Πάσχα, ο Μάρτιν Σουλτς θέλει νέες εκλογές

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on October 28, 2017, 7:46 pm
1 sec

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Ας δώσουμε στη σχετική είδηση μια δεύτερη ευκαιρία. Μια δεύτερη ανάγνωση. Ας σκεφτούμε ότι, ενδεχομένως ο Μάρτιν Σουλτς βρίσκεται σε συνεννόηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Για να τη… διασκεδάζει, αυτές τις δύσκολες ώρες που η Καγκελάριος της καρδιάς μας παλεύει να συγκροτήσει τον λεγόμενο συνασπισμό της Τζαμάικα.

Γιατί, αν δεν έχουν έτσι τα πράγματα, τότε ο άλλοτε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαιώνει πόσο… εκτός πραγματικότητας είναι, ζητώντας νέες εκλογές στη Γερμανία, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχουν αίσια έκβαση οι συζητήσεις για τη συγκρότηση συμμαχικής κυβέρνησης.

Η είδηση αναφέρει ότι ο Μάρτιν Σουλτς προτρέπει νέες εκλογές στη Γερμανία. Προσδοκώντας τι; Ότι το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών θα ανέβει, όταν ο ίδιος θα έχει ενοχοποιηθεί για τη νέα εκλογική περιπέτεια;

Είναι προφανές ότι, στο πρόσωπο του Μάρτιν Σουλτς, η Άνγκελα Μέρκελ βρήκε τον πιο βολικό αντίπαλο που είχε ποτέ, από την πλευρά του SPD. Έναν… περαστικό από την πραγματική πολιτική, που κάνει τον Σταϊνμάγερ, τον Στάινμπρουκ και τον Γκάμπριελ, τους προηγούμενους ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, να φαντάζουν… ογκόλιθοι μπροστά του.

 

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος