Ραντεβού στις εκλογές (το 2019) με… Novartis και “διάσωση” συντάξεων

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on February 06, 2018, 5:51 pm
1 sec

Του Φρίξου Παλαιολόγου

Το στιγμιότυπο από την παρουσία του (χαμογελαστού) Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία φαρμακοβιομηχανίας, μερικές μόλις ώρες μετά το πολιτικό σοκ των αποκαλύψεων του σκανδάλου Novaetis, αποτυπώνει ευκρινώς τι… σεργιανίζει στο μυαλό του Πρωθυπουργού για το μέλλον και τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του.

Ο Πρωθυπουργός, διαπιστώνοντας ότι ροκανίζει διαρκώς τη διαφορά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, στόχευε εξαρχής να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες το 2019. Με διπλή στόχευση: Είτε να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή, που μέχρι πρότινος φάνταζε αδιανόητη, είτε να “κουρέψει” τη διαφορά μιας πιθανής ήττας του, ώστε σε επαναληπτικές εκλογές, μετά από μερικούς μήνες, με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, να έχει επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πλέον, είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να φτάσει μέχρι τις εκλογές του 2019, ιδανικά τον Σεπτέμβριο, μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να διεκδικήσει την εκτόνωση μέρους της οργής των ψηφοφόρων, στήνοντας “δίδυμες” κάλπες, με ατζέντα τη σκανδαλολογία για τη Novartis, που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και την “κοινωνική ατζέντα”. Όπως για παράδειγμα το παζάρι με τους δανειστές, για να αποτραπεί η εφαρμογή της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων από το ξεκίνημα του 2019.

Με αυτούς τους δυο στρατηγικούς πυλώνες, θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μένει να αποδειχθεί στην κάλπη, αν… θα του βγει.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής