Ράνια Σβίγκου: Απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων ο Μητσοτάκης

Υστερόγραφα Team
Posted on March 05, 2017, 10:40 am
4 secs

Επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει με συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με αιχμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την εν εξελίξει διαπραγμάτευση.
Υπογραμμίζει πως την ώρα που η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο δίνουν μάχη στο κομμάτι των εργασιακών, ο κ. Μητσοτάκης ζητά αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της αποδόμησης του δικαιώματος στην απεργία. «Πρόκειται για μια παρέμβαση που στρέφεται ανοιχτά απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης. Επέλεξε για μια ακόμα φορά, όπως όταν είχε χαρακτηρίσει “ιδεοληψία” τις συλλογικές συμβάσεις, να κλείσει το μάτι στο ΔΝΤ και να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών», τονίζει η κ. Σβίγκου.
Τα εργασιακά παραμένουν ισχυρή κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, καθώς όπως τονίζει η Ράνια Σβίγκου στη συνέντευξη της στο Πρακτορείο, «βασική μας θέση είναι η επιστροφή σε ένα πλαίσιο προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μια εργασιακή νομοθεσία σύμφωνη με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές». «Αυτό, άλλωστε, μας διαχωρίζει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίες όχι μόνο δεν ενδιαφέρονταν να διαπραγματευθούν, αλλά συμφωνούσαν με την αποδόμηση της προστασίας του κόσμου της εργασίας, αφού αυτή είναι σύμφωνη με τα νεοφιλελεύθερα πιστεύω τους», προσθέτει.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνεται του οικονομικού επιτελείου σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει αυτονόμησή του. Οι υπεύθυνοι υπουργοί υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις, και μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με όλους και όλες μας, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας, υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας». Κατηγορεί δε τη ΝΔ και τα φίλια Μέσα για διακίνηση σεναρίων περί δυσαρέσκειας στα πρόσωπα των Τσακαλώτου- Χουλιαράκη σε μια προσπάθεια να υποσκάψει την κυβέρνηση.
Η κ. Σβίγκου επιμένει πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, δεν προβλέπει «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα» και ξεκαθαρίζει ότι «οποιοδήποτε μέτρο δημοσιονομικής επιβάρυνσης θα συνοδεύεται από ισοβαρές αντίμετρο δημοσιονομικής ελάφρυνσης». Σημειώνει δε πως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα συγκεκριμενοποιηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Εξάλλου, εκφράζει την πεποίθηση ότι το 2017 θα είναι χρονιά ανάκαμψης όπως καταγράφεται και στους οικονομικούς δείκτες και υπογραμμίζει ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη να έχει κοινωνικό πρόσημο ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των ασθενέστερων και όσων επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. «Γι’ αυτούς αγωνιζόμαστε, ώστε να αρχίσει το συντομότερο η πορεία εξόδου από την κρίση, την επιτροπεία, τα μνημόνια» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείσα για το κατά πόσο υπάρχει ευθύνη στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης η κ. Σβίγκου απαντά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, «διότι η βασική μας αγωνία είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, στον οποίο και λογοδοτούμε». Αντίθετα, σημειώνει, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν υιοθετήσει μια θλιβερή στάση, συντασσόμενοι πλήρως με τις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών. «Ούτε “για τα μάτια του κόσμου” δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να στεναχωρήσει τους δανειστές με μια δήλωση διαφοροποίησης από τις απαιτήσεις τους», σχολιάζει δηκτικά.
Υπογραμμίζει πάντως πως η συμφωνία κυβέρνησης- θεσμών θα είναι κοινωνικά βιώσιμη και θα γίνει αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης σε όλα τα όργανα του κόμματος, πριν την ψήφιση της στη Βουλή, ενώ αποκλείει εκλογικό αιφνιδιασμό. «Όσο κι αν η δίψα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για εξουσία αυξάνεται, μέρα με τη μέρα, εκλογές θα γίνουν το 2019», ξεκαθαρίζει.
Για τις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και η συμφωνία για συνεργασία των δύο κομμάτων, βασίζεται στην ειλικρίνεια και στη συναντίληψη των δύο πλευρών, ιδίως στο οικονομικό πρόγραμμα. Για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ η κ. Σβίγκου απαντά πως «φαίνεται να μην μπορεί να ακολουθήσει ή να πάρει τα αναγκαία μαθήματα από τα αδελφά του κόμματα, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, και να πάρει αποστάσεις από το νεοφιλελευθερισμό». «Το βασικό ερώτημα, λοιπόν, αφορά στο πώς θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΣΥ το επόμενο διάστημα. Θα πάρει διαζύγιο από το νεοφιλελευθερισμό; Θα συγκρουστεί με τα δίκτυα διαπλοκής;», τα ερωτήματα που θέτει.
Με αφορμή το σκάνδαλο της τράπεζας Αττικής σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή, η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να βάλει τέλος στο “τρίγωνο της διαπλοκής” και συμπληρώνει: «Τόσο η ΤτΕ, όσο και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επιτελούν τον ρόλο τους, και να επιλαμβάνονται τόσο της συγκεκριμένης, όσο και όλων των παρόμοιων υποθέσεων, απερίσπαστες. Και, βέβαια, περιμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα από την πλευρά της ΤτΕ και του κ.Στουρνάρα, οι οποίες να αφορούν στο σύνολο των υποθέσεων».
Ακολουθεί η συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου στην Αγγελική Λάζου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ερ.: Κυρία Σβίγκου, η κυβέρνηση μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε πως επετεύχθη πολιτική συμφωνία, η οποία βάζει τέλος στη λιτότητα, ωστόσο οι θεσμοί απαιτούν νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Τελικά πού βρισκόμαστε;
Απ.: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών, στη βάση του μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου και του «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα». Στο Eurogroup αποφασίστηκαν βασικές παράμετροι της συνολικής συμφωνίας, καθώς και οι επόμενες κινήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το σημαντικότερο είναι ότι έφυγαν από το τραπέζι οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ. ευρώ. Οποιοδήποτε μέτρο δημοσιονομικής επιβάρυνσης θα συνοδεύεται από ισοβαρές αντίμετρο δημοσιονομικής ελάφρυνσης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θεσμών και τεχνικών κλιμακίων αναμένεται η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Ερ.: Μπορεί να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για το πότε η χώρα θα αφήσει οριστικά πίσω της τη λιτότητα; Και θα είναι το 2017 η χρονιά που η οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης;
Απ.: Το 2016, παρά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το οποίο για άλλη μια φορά έπεσε έξω στις προβλέψεις του, οι στόχοι υπερκαλύφθηκαν, ενώ και η ανεργία άρχισε να μειώνεται. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η θετική εικόνα θα συνεχιστεί και φέτος. Αυτό που έχει σημασία, όμως, και θα πρέπει να τονιστεί, είναι ότι για εμάς το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη να έχει κοινωνικό πρόσημο, να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των ασθενέστερων, όσων επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Γι’ αυτούς αγωνιζόμαστε, ώστε να αρχίσει το συντομότερο η πορεία εξόδου από την κρίση, την επιτροπεία, τα μνημόνια. Όλες μας οι κινήσεις συντείνουν στην υπέρβαση της λιτότητας, που αποτελεί και το βασικό ζητούμενο συνολικά για την πορεία της Ευρώπης.
Ερ.: Οι θεσμοί φαίνεται να προτείνουν εφάπαξ περικοπή των συντάξεων, απορρίπτοντας την πρόταση της κυβέρνησης για σταδιακή μείωση τους από το 2020. Εκτιμάτε ότι θα παρακαμφθεί αυτός ο σκόπελος υπέρ των ελληνικών θέσεων;
Απ.: Εν μέσω διαπραγμάτευσης όλες οι πλευρές πιέζουν ώστε να επικρατήσουν οι θέσεις τους. Δεν έχει νόημα να σχολιάζουμε επιμέρους διαρροές για ζητήματα που είναι ακόμα υπό συζήτηση. Η κυβέρνηση έκανε, πριν λίγους μήνες, μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, προσπαθώντας να βρει την κοινωνικά πιο δίκαιη λύση, μετά την καταστροφή που επέφεραν στα Ταμεία και τους συνταξιούχους οι αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων, από το 2010, το καταστροφικό PSI, αλλά και η αλματώδης ανεργία. Αγωνιστήκαμε τότε, θα αγωνιστούμε και τώρα, για την προστασία των ασθενέστερων και τη δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής μέριμνας.
Ερ.: Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πως μέτρα και αντίμετρα θα νομοθετηθούν παράλληλα. Ποια θα είναι η αντίδραση στην περίπτωση που οι θεσμοί προβάλλουν ενστάσεις καθυστερώντας περαιτέρω το κλείσιμο της αξιολόγησης;
Απ.: Ως προς αυτό, υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση του Eurogroup. Η συζήτηση, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, γίνεται για το περιεχόμενο των επιμέρους μέτρων επιβάρυνσης και ελάφρυνσης τα οποία θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα.
Ερ.: Παρά τις δηλώσεις υποστήριξης από τους εταίρους για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, το Ταμείο χωρίς να έχει ενσωματώσει τα δημοσιονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, ζητά μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ. Έχετε πει σε κάθε τόνο πως παράλογες απαιτήσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Πώς θα κλείσει η αξιολόγηση εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές; Και ποιος είναι ο συμβιβασμός στον οποίο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει;
Απ.: Ο συμβιβασμός τον οποίο κάναμε αφορά στο μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί μετά το 2019, με την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό, άρα η οικονομία δεν θα επιβαρυνθεί με επιπλέον λιτότητα. Σας υπενθυμίζω ξανά, ότι το ΔΝΤ ζητούσε μέτρα 4,5 δισ. ευρώ, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015, και μάλιστα χωρίς κανένα αντίμετρο ή ελάφρυνση. Σήμερα, που η υπεραπόδοση των εσόδων και η υπέρβαση των στόχων του 2016 είναι κοινός τόπος όχι μόνο για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ δεν έχουν πραγματικό έδαφος.
Ερ.: Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να υποχωρήσετε στα εργασιακά;
Απ.: Βασική μας θέση είναι η επιστροφή σε ένα πλαίσιο προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μια εργασιακή νομοθεσία σύμφωνη με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Αυτό, άλλωστε, μας διαχωρίζει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίες όχι μόνο δεν ενδιαφέρονταν να διαπραγματευθούν, αλλά συμφωνούσαν με την αποδόμηση της προστασίας του κόσμου της εργασίας, αφού αυτή είναι σύμφωνη με τα νεοφιλελεύθερα πιστεύω τους. Σε πρόσφατη παρέμβαση του, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, και ενώ εξελίσσεται η συζήτηση αυτή, έθεσε το ζήτημα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της αποδόμησης του δικαιώματος στην απεργία. Πρόκειται για μια παρέμβαση που στρέφεται ανοιχτά απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης. Επέλεξε για μια ακόμα φορά, όπως όταν είχε χαρακτηρίσει «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις, να κλείσει το μάτι στο ΔΝΤ και να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών.
Ερ.: Υπάρχει δυσαρέσκεια του κόμματος έναντι του οικονομικού επιτελείου σε σχέση με τον τρόπο που διεξάγει τη διαπραγμάτευση;
Απ.: Δεν υπάρχει αυτονόμηση του οικονομικού επιτελείου. Οι υπεύθυνοι υπουργοί υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις, και μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με όλους και όλες μας, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας, υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια που διακινούνται για προφανείς λόγους από τη ΝΔ και τα φίλια μέσα της, στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποσκάψει την κυβέρνηση, από τη στιγμή που κάθε αφήγημά της έχει εδώ και καιρό καταρρεύσει.
Ερ.: Ποια θα είναι η στάση της Κ.Ο όταν έρθουν τα μέτρα στη Βουλή προς ψήφιση;
Απ.: Η συμφωνία που θα έρθει, θα είναι κοινωνικά βιώσιμη, και θα γίνει αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης σε όλα τα όργανα του κόμματος.
Ερ.: Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έβαλε την κυβέρνηση στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης. Σας χρεώνουν ότι φορτώσατε στους πολίτες δυσανάλογο οικονομικό βάρος ενώ εκτιμούν ότι στρώνετε το χαλί για το 4ο μνημόνιο. Πως απαντάτε σε αυτή την κριτική;
Απ.: Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη διελκυστίνδα μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ. Η αντιπολίτευση, με προεξάρχουσα τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο συνεχίζει να επαναλαμβάνει κάτι που ούτε η ίδια δεν το πιστεύει, αλλά εφευρίσκει και διάφορα ευφάνταστα νούμερα για να διανθίσει την προπαγάνδα της. Το ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση, βέβαια, επ΄ ουδενί δεν σημαίνει ότι έχει υιοθετήσει την τακτική Μητσοτάκη, το «υπογράψτε τα όλα, τώρα».
Εμείς διαπραγματευόμαστε σκληρά, διότι η βασική μας αγωνία είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, στον οποίο και λογοδοτούμε. Αντίθετα, η ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης έχουν υιοθετήσει μια θλιβερή στάση, συντασσόμενοι πλήρως με τις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών. Τη μία μέρα ζητούν να πέσει η κυβέρνηση γιατί δεν αποδέχεται τις απαιτήσεις αυτές και δεν κλείνει την αξιολόγηση, ενώ την επόμενη κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δήθεν φέρνει 4ο μνημόνιο. Ούτε «για τα μάτια του κόσμου» δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να στεναχωρήσει τους δανειστές με μια δήλωση διαφοροποίησης από τις απαιτήσεις τους.
Ερ.: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν εκλογές και σας παροτρύνουν να εγκαταλείψετε τη διακυβέρνηση. Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται, τελικά ο εκλογικός αιφνιδιασμός υπάρχει στο τραπέζι της κυβέρνησης σε περίπτωση αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση;
Απ.: Όσο κι αν η δίψα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για εξουσία αυξάνεται, μέρα με τη μέρα, εκλογές θα γίνουν το 2019. Μέχρι τότε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νέα γενιά, να κάνουμε ακόμα πολλά, ιδίως στους τομείς της εργασίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της παιδείας, της υγείας, των δικαιωμάτων, της κοινωνικής προστασίας και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων.
Ερ.: Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ σκληραίνει την αντιπολιτευτική του γραμμή, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν άνοιγμα συνεργασίας. Πώς προκύπτει ξαφνικά τέτοιο θέμα; Υπάρχει ζήτημα στην κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ;
Απ.: Όχι, δεν υπάρχει. Με τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχει ιδεολογική και πολιτική ταύτιση, κι αυτό καμία πλευρά δεν το έκρυψε ποτέ. Αντίθετα, η συμφωνία για συνεργασία των δύο κομμάτων, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, η οποία ήταν προϋπόθεση για να υπάρξει κυβέρνηση, βασίζεται στην ειλικρίνεια και στη συναντίληψη των δύο πλευρών, ιδίως στο οικονομικό πρόγραμμα.
Όσον αφορά, τώρα, το ΠΑΣΟΚ, παρόλο που θέλει να παρουσιάζεται ως ο εγχώριος εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, δεν έχει μεταβάλει ούτε σπιθαμή την κεντροδεξιά κατεύθυνση που είχε πάρει, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ως προς αυτό, φαίνεται να μην μπορεί να ακολουθήσει ή να πάρει τα αναγκαία μαθήματα από τα αδελφά του κόμματα, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, και να πάρει αποστάσεις από το νεοφιλελευθερισμό. Το βασικό ερώτημα, λοιπόν, αφορά στο πώς θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΣΥ το επόμενο διάστημα. Θα πάρει διαζύγιο από το νεοφιλελευθερισμό; Θα συγκρουστεί με τα δίκτυα διαπλοκής;
Ερ.: Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την δανειοδότηση της εταιρείας συμφερόντων Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, ξεκίνησε ένας ακόμα κύκλος σκανδαλολογίας. Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, μήπως τελικά οι υποθέσεις με οσμή σκανδάλων προσφέρουν μόνο κακές υπηρεσίες στους ήδη απογοητευμένους πολίτες;
Απ.: Οι πολίτες απαιτούν να επικρατήσει η διαφάνεια, η νομιμότητα, να σταματήσει το καθεστώς ατιμωρησίας που εξέτρεφε σκάνδαλα, υπερκοστολογήσεις δημοσίων έργων και δηλητηρίαζε το πολιτικό κλίμα, οδηγώντας στην απαξίωση της πολιτικής. Από την πρώτη στιγμή, η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να βάλει τέλος στο «τρίγωνο της διαπλοκής». Οι διάφορες λίστες ήρθαν στο φως, το πόρισμα της Εξεταστικής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη. Αναφορικά με το ζήτημα που αναφέρατε, τόσο η ΤτΕ, όσο και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επιτελούν τον ρόλο τους, και να επιλαμβάνονται τόσο της συγκεκριμένης, όσο και όλων των παρόμοιων υποθέσεων, απερίσπαστες. Και, βέβαια, περιμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα από την πλευρά της ΤτΕ και του κ. Στουρνάρα, οι οποίες να αφορούν στο σύνολο των υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι