Πώς τα κατάφερε έτσι το ΠΑΣΟΚ να… βγει στη σέντρα με την απλή αναλογική;

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 20, 2016, 11:17 pm
Screen Shot 2016-07-20 at 11.11.03 PM

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό που “κατάφερε” η Φώφη Γεννηματά με τους τακτικούς χειρισμούς της στο θέμα του εκλογικού νόμου, θα διδάσκεται για τα πολλά επόμενα χρόνια στα εγχειρίδια της πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας, ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η σημερινή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να αποφύγει την παγίδα που της έστησε ο Αλέξης Τσίπρας, με το θέμα του εκλογικού νόμου. Εκτέθηκε, βρέθηκε σε αμηχανία, εισέπραξε περισσότερη επικοινωνιακή φθορά από κάθε άλλο κόμμα, και τελικά έφτασε να μπαίνει στο κάδρο δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε ένα πολιτικά άβολο photo opportunity, που εκ των πραγμάτων δυσκολεύει τις κινήσεις της για το μέλλον.

Όταν η Φώφη Γεννηματά εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ταπεινώνοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο, είχε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το Κίνημα. Να ξαναπιάσει το νήμα με τις κοινωνικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ, από τις οποίες το είχε αποξενώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τελικά, επιχειρώντας να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες, η Φώφη Γεννηματά στραβοπάτησε. Χαρίζοντας την Κεντροαριστερά στον Αλέξη Τσίπρα. Και καθιστώντας τον εαυτό της μέρος του προβλήματος που λέγεται “βενιζελικό ΠΑΣΟΚ”. Μικρό και συρρικνωμένο. Μίζερο.

Κρίμα για την κόρη του Γιώργου Γεννηματά. Έδειχνε ότι μπορεί περισσότερα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος