Πώς κατάφερε το “σύστημα Τραμπ” να εκδικηθεί το Χόλιγουντ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on October 29, 2017, 12:28 pm
5 secs

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Ο Στιβ Μπάνον έχει απομακρυνθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες από το περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ και την πανίσχυρη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, εξακολουθεί ωστόσο να εκφράζει περισσότερο πειστικά από κάθε άλλον το κοινωνικό ρεύμα που οδήγησε τον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate στο Οβάλ Γραφείο. Και τη νοοτροπία του ρεύματος αυτού.

Ο επικεφαλής της Breitbart δυσκολεύτηκε σε πρόσφατη ομιλία του να κρύψει την ικανοποίησή του για τα σκάνδαλο που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα το Χόλιγουντ, με κορυφαίο φυσικά εκείνο με την σποκάλυψη του “τέρατος” Harvey Weinstein και της άθλιας συμπεριφοράς του απέναντι στις γυναίκες.

Ο Στιβ Μπάνον θύμισε με νόημα πόσο πολέμησε το Χόλιγουντ τον Ντόναλντ Τραμπ, και έφερε ως παράδειγμα το σκάνδαλο Weinstein, για να δείξει πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκεται σήμερα η Μέκκα του κινηματογράφου.

 

Στο περιθώριο της παροιμιώδους υπερβολής του, ο Στιβ Μπάνον… έχει δίκιο. Η άθλια συμπεριφορά του Weinstein και η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, αποτελούσε για πολλές δεκαετίες κοινό μυστικό στο Χόλιγουντ. Μόλις πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα, και πήρε μορφή χιονοστιβάδας. Ουσιαστικά, οι άνθρωποι του Χόλιγουντ επιβεβαίωσαν ότι ζουν σε μια καμουφλαρισμένη πραγματικότητα, που στηρίζεται (και) στα ψέματα, με αποτέλεσμα να διευκολύνουν τη στρατηγική του συστήματος Τραμπ να τους κανιβαλίσουν.

Η συνέχεια αναμένεται ακόμη περισσότερο ενδιαφέρουσα.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος