Πότε θα ανακοινωθεί η “μετακόμιση” Βενιζέλου στη Νέα Δημοκρατία;

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 07, 2016, 8:54 am
screen-shot-2016-11-07-at-7-53-03-am

Από την εποχή της συμπόρευσης με τον Αντώνη Σαμαρά, ένα… φάντασμα καταδιώκει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι εις βάρος του κατηγορίες από άσπονδους φίλους του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ότι η φυσική θέση του βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο, στη σημερινή Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατηγορία είναι εκ των πραγμάτων άδικη για έναν άνθρωπο που… χαράμισε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του για το ΠΑΣΟΚ, και δεν εντάχθηκε στο Κίνημα που ιδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα του 1989, τότε που αρκετοί φλέρταραν με την ιδέα να του γυρίσουν την πλάτη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φυσικά τιμήθηκε δεόντως από το ΠΑΣΟΚ. Και διαχρονικά. Έγινε κορυφαίος υπουργός, έγινε διεκδικητής της ηγεσίας του 2007 και τελικά έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του 2012, διαδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου, για να παραδώσει τελικά στη Φώφη Γεννηματά, μετά τη θύελλα των αρνητικών επιπτώσεων από τη συμπόρευση με τον Αντώνη Σαμαρά την περίοδο 2012-2015.

Σήμερα, με τις θέσεις που διατυπώνει κατά της όποιας ευρύτερης συζήτησης στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, και επιμένοντας στον “ηθικό” αποκλεισμό του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη Νέα Δημοκρατία.

Οι… γνωστοί άσπονδοι φίλοι του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, αναρωτιούνται πότε… θα ανακοινωθεί η “μεταγραφή” του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί. Μόνο που… ουδόλως αλλάζει την πραγματικότητα, ακόμη κι αν δεν συμβεί. Και η πραγματικότητα λέει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σεργνιανίζει πλέον ως ξένο σώμα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος