Πόσες (χιλιάδες) ψήφους χάρισε… πάλι η Μιράντα Ξαφά στα άκρα

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on October 15, 2016, 4:17 pm
screen-shot-2016-10-15-at-11-02-09-am

Κάποιοι άνθρωποι… δεν το έχουν. Τόσο “επιστημονική” είναι η εξήγηση. Δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, δεν μπορούν να συνθέσουν τα νήματα. Διαμορφώνουν ένα δικό τους πλαίσιο διαβίωσης, και ο, τιδήποτε κινείται έξω από αυτό, δεν τους αφορά. Το αγνοούν.

Μια τέτοια είναι η περίπτωση της Μιράντας Ξαφά, όπως μας έχει δείξει και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν. Με ρητορική κυνική και ξύλινη, και όχι φυσικά… τεχνοκρατική, όπως την αντιμετωπίζουν όσοι συγκατοικούν στην αντίστοιχη μοιραία ελίτ των “ξωτικών”, η Μιράντα Ξαφά, με την παρουσία της το πρωινό του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λειτούργησε και πάλι ως χρυσός χορηγός των… άκρων.

Το πόσες χιλιάδες ψήφους στέλνει η Μιράντα Ξαφά και η υπόλοιπη… παρέα, στα κόμματα που κινούνται στα άκρα και το περιθώριο, θα το διαπιστώσουμε δυστυχώς μονάχα στη… νεκροψία. Δηλαδή το βράδυ των εκλογών.

Μέχρι τότε, αυτή η ακραία ρητορική, ξένη προς την κοινή λογική, ξένη προς κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης ξένη ακόμη και προς τα συμφέροντα της χώρας, θα συνεχίσει να σεργιανίζει στον δημόσιο βίο. “Παρκαρισμένη” στη μακαριότητά της.

Μονάχα τον… Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ξέχασε ή δεν υπερασπίστηκε επαρκώς η Μιράντα Ξαφά. Παράλειψη που θα πρέπει να… διορθωθεί την επόμενη φορά.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος