Πρόεδρος Τραμπ και… Αντιπρόεδρος Κρίστι; Η Αμερική ετοιμάζεται

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on July 11, 2016, 7:06 am
download

Στην Αμερική, δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει διαγνώσει εγκαίρως την επιθυμία του Κρις Κρίστι να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και, την ίδια στιγμή, να μην αναγνωρίζει ότι ο Κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ έχει εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα, κατανοώντας… τι πρέπει να κάνει, ώστε να παρκάρει στο μέλλον τη μεγάλη προσωπική φιλοδοξία του, όταν διαπιστώνει ότι το παρόν δεν τον ευνοεί.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μάχης για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Κρις Κρίστι ήταν ο πρώτος “συστημικός” που αποχώρησε για να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ. Προσεκτικοί παρατηρητές των κινήσεών του μάλιστα, επιμένουν ότι, παρόλο που διαψεύδει τη σχετική φημολογία, ο Κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ βλέπει ήδη τον εαυτό του ως επόμενο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Φυσικά με Πρόεδρο τον Τραμπ.

Σε αντίθεση με τα φάλτσα της τελευταίας στιγμής, που του στέρησαν το δικαιωμα να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για λογαριασμό του, ο Κρις Κρίστι έχει επιδείξει ικανότητες και αποτελεσματικότητα στη στρατηγική. Καθώς και στη διαχείριση κρίσεων. Και φυσικά, η υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την Προεδρία των ΗΠΑ είναι μια… διαρκής κρίση, από μόνη της.

Αντιπρόεδρος Κρις Κρίστι λοιπόν; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι όσο μεγάλο θα είχε η πραγματικότητα Πρόεδρος Τραμπ, αλλά ως συνδυασμός οι δυο τους στο Οβάλ Γραφείο θα ήταν τουλάχιστον εκρηκτικό δίδυμο.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος