Προσπερνώντας τη μιζέρια… by Ρένα Δούρου

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 01, 2017, 3:50 pm
0 secs

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η Ρένα Δούρου συνήθιζε να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καν… 3%. Μπολιασμένη με το φυσικό πλεονέκτημα της κοινής λογικής, η σημερινή Περιφερειάρχης Αττικής φρόντισε μεθοδικά να περπατήσει στην πραγματική πολιτική, διαψεύδοντας αρκετά από τα “αξιώματα” που μας έχουν ταλαιπωρήσει.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής της στην Περιφέρεια Αττικής, απέναντι στο… σαράκι του συστήματος ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, η Ρένα Δούρου έδειξε διάθεση να μείνει μακριά από τον καθρέφτη του… αυτοθαυμασμού. Επένδυσε περισσότερο στην ηχώ που αφήνει το καθημερινό έργο, και παραμέρισε τον πειρασμό της (αυτο)προβολής. Και όπως φαίνεται… της βγήκε.

Πολύ πρόσφατα, στην παρουσίαση του απολογισμού των 3 ετών της στην Περιφέρεια Αττικής, υπενθύμισε ότι δεν σκοπεύει να αυτοπεριοριστεί για χάρη του… θρυλικού πολιτικού κόστους. Ενώ, με αφορμή τις παρεμβάσεις ουσίας που έκανε στο Πεδίον του Άρεως, σε πείσμα της συνήθους σπέκουλας και μιζέριας, δείχνει να θέλει να ενισχύσει περαιτέρω το (αόρατο) νήμα της αδιαμεσολάβητης επαφής με τους πολίτες. Μέσω της ανταπόκρισης στις καθημερινές προτεραιότητές της.

Το “φαινόμενο” έχει ενδιαφέρον, για να το παρακολουθήσει κανείς και στο (δύσκολο) μέλλον.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής