Πολάκης: Ο κόσμος να κλείσει τ` αυτιά του στον πόλεμο που κάνει η διαπλοκή στην κυβέρνηση

Υστερόγραφα Team
Posted on September 11, 2016, 10:35 am
polakis

«Η πρωταρχική υπόσχεση προς τους πολίτες, είναι να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να βελτιώνουμε συνεχώς τις συνθήκες διαβίωσής τους», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο Παύλος Πολάκης υπογραμμίζει πως τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αντιληπτά και τονίζει ότι κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση βάζει ένα πετραδάκι στα θεμέλια ενός κοινωνικού κράτους δικαιοσύνης, που θα διέπεται από τις αρχές της Αριστεράς, δηλαδή, «ένα κράτος χωρίς ημετέρους, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς ανισονομία, ένα κράτος που θα ανήκει το ίδιο σε όλους τους πολίτες».

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλεί το λαό «να κλείσει τ’ αυτιά του στον πόλεμο που κάνει η διαπλοκή στην κυβέρνηση» και να συνταχθεί στο πλευρό της, «για να βγει η χώρα απ’ το σκοτάδι».

«Είναι πλέον σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση αυτή τιμά τις δεσμεύσεις της», αναφέρει ο Παύλος Πολάκης και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μοιράσει με δικαιοσύνη το κόστος της δύσκολης συμφωνίας του 2015. Παράλληλα εκφράζει την βεβαιότητα πως και «η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία όπως και η πρώτη παρά την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης και μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ερωτάται για τις συγκρούσεις του με συνδικαλιστικούς φορείς και απαντά πως «εντός του συνδικαλιστικού κινήματος υπάρχουν αξιόλογες δυνάμεις, οι οποίες με εντιμότητα, ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια έχουν τη δυνατότητα να προασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διεκδικήσουν από κάθε κυβέρνηση ένα καλύτερο μέλλον». Ταυτόχρονα όμως ξεκαθαρίζει πως «με το συνδικαλισμό της συναλλαγής με τη εξουσία, δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ καμία σχέση, αλλά θα στέκεται σταθερά απέναντί του».

Ο Παύλος Πολάκης μιλάει ακόμη για τις δημοσκοπήσεις, για τους συμβιβασμούς που υποχρεώθηκε να κάνει η κυβέρνηση αλλά «χωρίς να υποταχθεί». Μιλάει επίσης για τη διαπλοκή, το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το τίμημα για την απόκτησή τους, την κατηγορία που αποδίδεται στην κυβέρνηση για το «μαύρο στην ιδιωτική τηλεόραση» και τις? μαντινάδες που συχνά επικαλείται σε δηλώσεις του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι