Ποιό θα είναι το… επόμενο κόμμα του Χρυσόγονου;

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on January 05, 2017, 12:48 pm

Όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στοχεύοντας απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου, αν όχι στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προφανώς και ανοίγουν την πόρτα της εξόδου, για τον γνωστό συνταγματολόγο.

Με ορολογία… Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κώστας Χρυσόγονος επέλεξε να κατέβει από το τρένο. Γιατί, ακόμη κι αν το διαζύγιο δεν επισημοποιηθεί άμεσα, είναι προφανές ότι η ψυχική απόσταση του ευρωβουλευτή και του Μεγάρου Μαξίμου δεν αφήνει περιθώρια για να κολλήσει εκ νέου το γυαλί.

Το ενδιαφέρον ωστόσο έχει να κάνει με το ποιό θα είναι το επόμενο πολιτικό βήμα του Κώστα Χρυσόγονου. Πού θα βρει πολιτική στέγη, αποχωρώντας, επίσημα ή σιωπηλά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρητικά, ο Κώστας Χρυσόγονος έχει ακόμη χρόνο μπροστά του, για να αποφασίσει ψύχραιμα. Η θητεία του λήγει το 2019, έχει λοιπόν ακόμη δυο χρόνια σεργιανίσματος στις Βρυξέλλες. Και επειδή… πολλά αναμένεται να συμβούν αυτά τα δυο χρόνια, με περίπου δεδομένη τη δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Κώστας Χρυσόγονος μπορεί να περιμένει.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος