Ποιοί υπουργοί εισηγούνται στον Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές

Υστερόγραφα Team
Posted on September 17, 2016, 9:50 am
GREECE-VOTE-ELECTION

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει το σημερινό “Παρασκήνιο”, αναφορικά με τους προβληματισμούς που επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου για το μέλλον της κυβέρνησης, και τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις τους.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, τέσσερις κορυφαίοι υπουργοί, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Νίκος Φίλης και ο Θεόδωρος Δρίτσας, εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές την άνοιξη.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο προβληματικός των συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονος, και εκτιμούν ότι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου τον Μάρτιο του 2017, θα μπορούσε να διευκολύνει την κυβερνητική παράταξη να συγκρατήσει δυνάμεις για το… δεύτερο ημίχρονο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι, στην περίπτωση κατά την οποία από τις κάλπες των επόμενων εκλογών δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η νέα εκλογική αναμέτρηση η οποία θα ακολουθήσει, θα διεξαχθεί με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, που διευκολύνει τη στρατηγική επιδιώξη του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει εφεδρείες συμμαχιών με άλλα κόμματα.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι