Ποιά Όπρα… Η Jennifer Lawrence βάζει υποθήκη για την πολιτική και την… Προεδρία των ΗΠΑ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on January 27, 2018, 10:20 am
6 secs

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η φημολογία που αναπτύχθηκε πριν από μερικές εβδομάδες για ενδεχόμενη μελλοντική υποψηφιότητα της Όπρα Ουίνφρεϊ για την Προεδρία των ΗΠΑ, είχε εκ των προτέρων πεπερασμένα όρια.

Η πάλαι ποτέ “ιέρεια” της αμερικανικής τηλεόρασης, είναι από μόνη της τοξικό προϊόν, με “σκελετούς στη ντουλάπα”, και παρά την υψηλή δημοφιλία, και την ακόμη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητά της, πολύ δύσκολα θα έφτανε ως το τέλος, με επαρκή στήριξη για να διεκδικήσει νικηφόρα τον Λευκό Οίκο.

Απ’ την άλλη, η Jennifer Lawrence θα μπορούσε να είναι μια πολύ περισσότερο ελκυστική υποψηφιότητα. Η 28χρονη ηθοποιός, καλύτερη των νεώτερων γενεών που εμφανίστηκαν στο Χόλιγουντ, και η μόνη που συγκρίνεται ήδη με την αξεπέραστη Meryl Streep, μιλάει συχνά δημοσίως με πολιτικό υπόβαθρο. Έχει μπει πολλές φορές απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, και έχει προσπαθήσει να εμπνεύσει ρεύμα αντίστασης και αλλαγής.

Πρόσφατα, τα social media στην άλλη όχθη του Ατλαντικού… είδαν αλλιώς μια μελλοντική ενασχόλησή της με την πολιτική, και επομένως μια δυνητική υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο, όταν εισέπραξαν “θόρυβο” από την ομιλία την οποία πραγματοποίησε η 28χρονη ηθοποιός σε γυμνάσιο του Οχάιο. Της Πολιτείας που παραδοσιακά κρίνει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι μαθητές που την άκουσαν, η Jennifer Lawrence μίλησε για τη Δημοκρατία και τη συμμετοχή στα κοινά, ενθαρρύνοντας τα νέα παιδιά να παρακολουθούν από τώρα τις εξελίξεις, να συγκρίνουν και να αναζητούν την αλήθεια, ώστε να είναι καλά ενημερωμένοι, και να μπορούν με τη σειρά τους αύριο να κάνουν τη διαφορά στην αμερικανική κοινωνία.

Προφανώς και τους ενέπνευσε. Και… έβαλε ιδέες στα social media για μια δική της, πολιτική καριέρα.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος