Παπαδημούλης: Ένας Σαλβίνι με… παιδικό πρόσωπο

Υστερόγραφα Team
Posted on July 03, 2018, 1:15 pm
1 sec

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης,μίλησε σήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο της συζήτησης προτεραιότητας με θέμα «Παρουσίαση του προγράμματος δραστηριοτήτων της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου – Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής». Ενώπιον της Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και του Συμβουλίου, το οποίο εκπροσώπησε ο Πρωθυπουργός της Αυστρίας,Σεμπάστιαν Κουρτζ,ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Κύριε καγκελάριε, κε Κουρτζ,

διάβασα το πρόγραμμα με τις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας.Διάβασα αμέτρητες φορές τη λέξη ‘ασφάλεια’. Διάβασα ελάχιστες φορές λέξεις όπως ‘ανεργία’, ‘Δημοκρατία’, ‘ανθρώπινα δικαιώματα’. Τη λέξη ‘βιώσιμη ανάπτυξη’ ή τη λέξη ‘ρατσισμός’.
Είστε ένας νέος πολιτικός και πρέπει να επιλέξετε ποιες ιδέες θέλετε να υπηρετήσετε. Έχετε δυο δρόμους μπροστά σας. Ο πρώτος είναι να συνεργαστείτε με το ΕΚ και την Κομισιόν, για να υπάρξουν λύσεις και από το Συμβούλιο στο προσφυγικό, στις πολιτικές για το άσυλο, στις διαπραγματεύσεις για Brexit, στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, στην κοινωνική ατζέντα.
Και ο δεύτερος δρόμος, είναι να αποδειχθείτε ένας Όρμπαν ή ένας Σαλβίνι με παιδικό πρόσωπο,που απλώς επιδιώκει τα χειροκροτήματα του κυβερνητικού του εταίρου ο οποίος ανήκει στην άκρα δεξιά.
Εχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε δυο δρόμους λοιπόν. Γιατί το ΕΛΚ είναι το κόμμα στο οποίο ανήκει και ο κος Γιούνκερ, ο οποίος, όπως είδατε, μίλησε πολύ διαφορετικά από σας. Όπως και ο κος Κάρας, που ανήκει στο ίδιο κόμμα με σας, το Αυστριακό λαϊκό κόμμα.
Διάλεξτε λοιπόν, κε Κουρτζ. Θέλετε να είστε ένας κεντροδεξιός Ευρωπαίος ηγέτης ή ένας Σαλβίνι με παιδικό πρόσωπο;»

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι