Παναγούλης: Σκανδαλώδης εύνοια της κυβέρνησης υπέρ του Καλογρίτσα

Υστερόγραφα Team
Posted on August 31, 2016, 5:22 pm
panagoulis

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης, έκανε λόγο για σκανδαλώδη εύνοια της κυβέρνησης υπέρ του Χρήστου Καλογρίτσα, με αφορμή την εκπρόθεσμη κατάθεση εγγυητικής επιστολή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Παναγούλης ζητεί να μάθει ποιος κυβερνητικός παράγοντας παρενέβη και έδωσε εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που παραλαμβάνει τις εγγυητικές επιστολές για τις άδειες των τηλεοπτικών αδειών να κρατήσει το πρωτόκολλο ανοικτό, πέραν της καθορισμένης προθεσμίας και των όρων του διαγωνισμού, και να παραλάβει, την κατά σαράντα λεπτά εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα αλλά και αν θα γίνει τελικά δεκτή η υποψηφιότητα Καλογρίτσα στο διαγωνισμό.

Αναλυτικά η ερώτηση του Παναγούλη:

“ΠΡΟΣ τον Υπουργό Επικρατείας

ΘΕΜΑ: «ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΥΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη χθεσινή διαδικασία κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έλαβαν χώρα παρατυπίες και απροκάλυπτη στήριξη των κυβερνώντων σε συγκεκριμένο υποψήφιο. Συγκεκριμένα, ενώ η ανακοίνωση της Επιτροπής του διαγωνισμού όριζε ρητά ότι η υποβολή των εγγυητικών επιστολών των υποψηφίων έληγε, όπως είθισται, στις 15:00, ο υποψήφιος με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) και γνωστός πλέον στο πανελλήνιο Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε, με την εύνοια των κυβερνώντων, την εγγυητική του επιστολή κατά παράβαση της παραπάνω ανακοίνωσης και των όρων του διαγωνισμού. Ειδικότερα, ο Χρήστος Καλογρίτσας προσήλθε στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στις 15:40, σαράντα ολόκληρα λεπτά μετά τη λήξη της άνω προθεσμίας και, μετά από άνωθεν εντολή, που δόθηκε στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κρατήθηκε το πρωτόκολλο ανοιχτό, παρά τη λήξη του χρόνου, και τελικώς κατατέθηκε η εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:

– Ποιος κυβερνητικός παράγοντας παρενέβη και έδωσε εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που παραλαμβάνει τις εγγυητικές επιστολές για τις άδειες των τηλεοπτικών αδειών να κρατήσει το πρωτόκολλο ανοικτό, πέραν της καθορισμένης προθεσμίας, και να παραλάβει, την κατά σαράντα λεπτά εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα;

– Θα γίνει, τελικά, δεκτή η υποψηφιότητα του στο διαγωνισμό, τη στιγμή που δεν πληροί τις απαιτούμενες από το νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και εάν ναι, με ποια αιτιολογία;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ευστάθιος (Στάθης) Παναγούλης”.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι