Πέντε λεπτά από τον διασυρμό…

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on September 13, 2017, 6:00 am
3 secs

Γράφει ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος

Ωραία… Το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στους ομίλους του φετινού Champions League πέρασε στην ιστορία. Μια ιστορία που θα μπορούσε να είχε γραφτεί με μαύρα, κατάμαυρα γράμματα για τους «ερυθρόλευκους», μιας και στα πρώτα 45’ πέραν των τριών γκολ που πέτυχαν οι Πορτογάλοι της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, είχαν και δύο δοκάρια και δύο-τρεις άλλες σπουδαίες ευκαιρίες για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

Το ματς για τον Ολυμπιακό «στράβωσε» πριν καν ξεκινήσει. Το σχήμα με Φορτούνη και Μάριν για ακόμα μία φορά δεν «δούλεψε», τα άκρα των Πειραιωτών ήταν ωσεί παρόντα, το κέντρο της άμυνας ήταν πιο αργό από… ριπλέι, η μεσαία γραμμή δεν λειτούργησε ποτέ και γενικά από καθαρή τύχη ο Ολυμπιακός δεν πήγε στα αποδυτήρια με ένα σκορ 0-5 ή και ακόμα μεγαλύτερο.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι στο β’ ημίχρονο η εικόνα βελτιώθηκε. Όχι άρδην, αλλά βελτιώθηκε. Κάτι η είσοδος του Ζντιέλαρ που συμμάζεψε τη μεσαία γραμμή, κάτι η παρουσία του πάντοτε αξιόπιστου Πάρντο με τα δύο γκολ του, ήρθε αυτό το 2-3 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να… χρυσώσει το χάπι των πικραμένων φίλων των «ερυθρόλευκων».

Προσωπικά δεν θεωρώ ανησυχητική την ήττα. Μέσα στο παιχνίδι είναι. Πιο ανησυχητικό είναι ότι υπήρξαν… φωνές που έλεγαν μετά το ματς πως ο Ολυμπιακός έκανε… ανατροπή και πως θα μπορούσε να είχε φύγει από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας. Προφανώς μιλάμε για ανθρώπους που δεν είδαν ποτέ το α’ ημίχρονο. Δηλαδή το διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός κινδύνευσε με διασυρμό από τη Σπόρτινγκ.

Κακό ματς, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό. Κακές επιλογές του προπονητή του, ο οποίος φάνηκε πως δεν είχε «διαβάσει» καλά το ματς. Κακή εμφάνιση από παίκτες-κλειδιά των «ερυθρόλευκων». Και… καμπανάκι για τη συνέχεια, η οποία είναι δύσκολη, όμως ο καλός Ολυμπιακός είναι ικανός να «κλείσει» αυτή την κακή παρένθεση του αγώνα με τους Πορτογάλους…

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος