Ο George Clooney εξήγησε γιατί ηττήθηκε η Χίλαρι από τον Τραμπ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on September 25, 2017, 1:59 pm
7 secs

Ένας από τους πιο φωτογενείς και χαρισματικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ο George Clooney, παραμένει βαθιά πολιτικοποιημένος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι, από την εποχή της πρώτης Προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα κιόλας, το όνομά του σεργιανίζει σε σενάρια για μελλοντική ενασχόλησή του με την πολιτική.

 

 

Ο ίδιος, σε ηλικία 56 ετών πλέον, σύζυγος και πατέρας, δείχνει να έχει… φιλοσοφήσει επαρκώς τη ζωή. Και να μην βιάζεται, να μην αγχώνεται, να μην το προσπαθεί ιδιαίτερα.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ φυσικά, δεν σταματούν να τον ρωτούν για την πολιτική. Τουλάχιστον την άποψή του. Όπως συνέβη με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο “The Daily Beast”, όπου μίλησε για τις προεδρικές εκλογές του 2016, την ήττα της Χίλαρι Κλίντον, και φυσικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ο σπουδαίος ηθοποιός, περιέγραψε τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ περίπου ως.. συνάδελφο, υπονοώντας ότι έχει περισσότερο ρόλο διασκεδαστή στη σημερινή Αμερική, παρά συμπεριφέρεται όπως αρμόζει το αξίωμα του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Ο George Clooney υπερασπίστηκε το Χόλιγουντ και τον εμβληματικό αγώνα του κατά των ιδεών που πρεσβεύει και επιχειρεί να εφαρμόσει σήμερα στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ψύχραιμη ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν τη Χίλαρι Κλίντον στην ήττα, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

 

 

“Αν το δούμε αντικειμενικά, ήταν η πιο πλήρης υποψήφια που κατέβηκε ποτέ. Πολύ πιο έτοιμη από τον Μπιλ Κλίντον, όταν ο σύζυγός της έγινε Πρόεδρος στις εκλογές του 1992. Πιστεύω ότι η Χίλαρι ήταν η ιδανικότερη. Το να είσαι ο ιδανικότερος όμως, δεν συνεπάγεται και ότι είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος. Η Χίλαρι είχε πάντοτε πρόβλημα στη σχέση της με τους πολίτες. Και επιπλέον, δυσκολευόταν πάντοτε να επικοινωνήσει άρτια και με αποτελεσματικότητα το πολιτικό μήνυμά της”, ήταν η αποστροφή του George Clooney.

Αυτό ακριβώς…

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος