Ο Χαμενεϊ… ευλόγησε τους Φρουρούς της Επανάστασης, για να “καταπνίξουν την εξέγερση”

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on January 03, 2018, 7:14 pm
0 secs

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Από τη στιγμή που οι διαδηλώσεις στο Ιράν δεν υποχωρούν, ήταν περίπου βέβαιο ότι οι μουλάδες της Τεχεράνης θα έβγαζαν στους δρόμους… το ιππικό. Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της Τεχεράνης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ… ευλόγησε το μοναδικό στρατιωτικό σώμα στον πλανήτη που προβληματίζει το Ισραήλ, τους Φρουρούς της Επανάστασης, ώστε να βγουν στους δρόμους και να “καταπνίξουν την εξέγερση”.

Το πολιτικό σκέλος των Φρουρών της Επανάστασης παραμένει… ισόβια πιστό στον εκάστοτε ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη, στην παρούσα συγκυρία ωστόσο είναι προφανές ότι έχει επιτευχθεί “εγκάρδια συνεννόηση” και με τον μετριοπαθή Πρόεδρο της χώρας Χασάν Ροχανί, τον οποίο ποτέ δεν… συμπάθησε ο Χαμενεϊ.

Η κεντρική γραμμή άμυνας του ιρανικού καθεστώτος οικοδομείται γύρω από το επιχείρημα των “υποκινούμενων διαδηλώσεων”, με την Τεχεράνη να δείχνει προς 3 κατευθύνσεις. Τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάσταση, Μοχαμάντ Αλί Τζαφάρι, μάλιστα, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι “οι στασιαστές ηττήθηκαν”. Κάτι φυσικά που μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος