Ο Φαήλος μπαίνει απέναντι στη… “χαζοχαρούμενη Κεντροδεξιά”

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on April 04, 2017, 11:14 am
0 secs

Περί… “δεξιάς κανονικότητας”. Η ομιλία του Φαήλου Κρανιδιώτη στη Θεσσαλονίκη, αιφνιδίασε τους τοπικούς παράγοντες της Κεντροδεξιάς, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς συγκέντρωσε ικανοποιητικό ακροατήριο. Μεταξύ των οποίων, οι… γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία της συμπρωτεύουσας διέκριναν ανθρώπους που κινούνται με συνέπεια στον χώρο τον οποίο καλύπτει από το 1974 η μεγάλη παράταξη την οποία ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο γνωστός δικηγόρος με τη ρητορική χωρίς… κόμπους στον λαιμό, δεν έκρυψε ποτέ ότι επιχειρεί να εκφράσει την “κανονική Δεξιά” της χώρας. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που ασφυκτιά σήμερα, χωρίς προφανή πολιτική έκφραση, ενώ μάλλον προβληματίζεται με την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τις… συναναστροφές της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας με τοξικά στελέχη από το (σημιτικό) ΠΑΣΟΚ και τη (νεοφιλελεύθερη) Δράση.

Σε αυτούς τους ψηφοφόρους που “κοντοστέκονται”, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων στις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί να απευθυνθεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Και να τους πείσει.

“Τι δεν έχει η Ελλάδα; Δεν έχει ένα κανονικό δεξιό κόμμα. Δηλαδή, ένα κόμμα εθνικό, πατριωτικό, δημοκρατικό, συντηρητικό.

Η επιλογή των πολιτών δε μπορεί να είναι, ή η χαζοχαρούμενη κεντροδεξιά του Κυριάκου, ή ξυρισμένο κεφάλι”, ήταν η πλέον χαρακτηριστική αποστροφή του Φαήλου Κρανιδιώτη. Ο οποίος… τσουβαλιάζει με τον τρόπο αυτό, τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τη Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής