Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλάει στα “Υστερόγραφα”: Απευθυνόμαστε σε όλους, με τις ιδέες μας

Υστερόγραφα Team
Posted on December 13, 2016, 7:14 pm

Γράφει ο Παναγιώτης Η. Μίχος

Δευτέρα βράδυ: Η αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας έχει σχεδόν αδειάσει. O κεντρικός ομιλητής βρίσκεται στην είσοδο της και χαιρετά προσωπικά τον καθένα και την κάθε μια από τους παρευρισκόμενους. Η “πρώτη” επίσημη της Νέας Δεξιάς έχει μόλις ολοκληρωθεί, και ο πρόεδρος της, Φαήλος Κρανιδιώτης ευχαριστεί όλους όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του, η οποία είχε τίτλο “Αντίσταση στον αφελληνισμό”. Περίπου 600 άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν δια ζώσης την πρώτη εκδήλωση του νεότευκτου κόμματος, το οποίο με μότο “Είμαστε η Νέα Δεξιά, η επιτιθέμενη δεξιά που δεν φοβάται να πει το όνομά της” επιθυμεί να πλαγικοπήσει τη Νέα Δημοκρατία και να δημιουργήσει έναν νέο συντηρητικό πόλο στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά. Κατά την ομιλία του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό/ προσφυγικό, για το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνεται χρήσιμη ηλίθια του “κράτους-συμμορία”, δηλαδή της Τουρκίας. Επιπλεόν αναφέρθηκε στο Κυπριακό, όπου αντιτάχθηκε στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στο δημογραφικό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία χαρακτήρισε “γραφειοκρατική” και σε πολλά ακόμα ζητήματα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς μίλησε στα Υστερόγραφα. Ο κ. Κρανιδιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για προσέλευση του κόσμου και ξεκαθάρισε ότι παρόλο που δεν θεωρεί ότι επίκεινται εκλογές, το κόμμα του είναι προετοιμασμένο γι’ αυτές. Τέλος, τόνισε, ότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης στα Υστερόγραφα:

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου:

“Πάρα πολύ, διότι είχαμε περί τα 600 άτομα σε μια τέτοια εποχή. Είναι πολύ ελπιδοφόρο, όταν το μήνυμά μας έχει αυτή την ανταπόκριση.

-Για το γεγονός ότι στην ομιλία του αναφέρθηκε σε Νέα Δημοκρατία, κυβέρνηση, μεσαίο χώρο και όχι στην Χρυσή  Αυγή, με την οποία στοχεύον στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων:

“Όχι, κάνετε λάθος. Εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες πατριώτες και σε όποιους θεωρούν ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση για τα προβλήματα. Απευθυνόμαστε σε όλους με τις ιδέες μας και δεν θεωρώ ότι η εξύβριση των ψηφοφόρων αποτελεί μέθοδο προσέλκυσης. Εξάλλου δεν αναφέρθηκα προσβλητικά στον ψηφοφόρο κανενός κόμματος. Αναφέρθηκα στις ηγεσίες.”

-Για το αν η Νέα Δεξιά θα έχει υποψηφίους και στις 52 εκλογικές περιφέρειες σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

“Ναι, ήδη αυτό κάνουμε. Ακόμα όμως κι αν γίνουν εκλογές πριν το 2019, δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο σύντομα”.

-Για το ότι δεν έχει εμφανιστεί ακόμα το κόμμα του στην πλειονότητα των πολιτικών δημοσκοπήσεων:

“Υπάρχουν δύο δημοσκοπήσεις στις οποίες έχουμε εμφανιστεί. Μια του κυρίου Πανά που έδωσε 1,12% και μια της ιστοσελίδας zougla που δίνει 1,6%. Δεν ξέρω ποια αξιοπιστία έχουν και σε ποιο δείγμα γίνονται. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι πρόκειται μια μια σταδιακή συνεχή άνοδο. Εμείς θα φροντίσουμε να υπάρχει συνεχώς άνοδο για να σπάσουμε το φράγμα και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι